Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » Подмладак Црвеног крста Горњи Милановац

Подмладак Црвеног крста Горњи Милановац

25. септембар 2013.

Поводом освојеног другог места на државном првенству екупа прве помоћи у конкуренцији Подмлатка Црвеног крста, заменик председника општине Мирослав Миловановић уприличио је свечани пријем за представнике горњомилановачког подмлатка прве помоћи општинског одбора Црвеног крста, њихове инструктуре и секретара ове организације.

– Представници локалне самоуправе и сви горњомилановчани су поносни на вас због вашег изваредног успеха, када сте у конкуренцији од шеснаест екипа Подмлатка успели да будете други на овом државном такмичењу, рекао је заменик председника општине Миловановић обраћајући се младима. Лично честитам и преносим вам поруку и председника општине Милисава Мирковића у којој вам поручује да га је вест о вашем успеху изузетно обрадовала, посебно што сте својим напорним ангажовањем и постигнутим резултатом промовисали Горњи Милановац у конкуренцији великих градова као једну релативну малу средину, али са очигледном одлучном и способном омладином.

Подсећамо у пружању прве помоћи у конкуренцији Подмлатка на овом државном првенству прво место освојила је екипа Црвеног крста Ужица, друго је освојила екипа Црвеног крста Горњег Милановца, а треће екипа Црвеног крста Новог Сада.

У реализацији овог државног такмичења у Београду  учестовало преко 700 волонтера Црвеног крста из целе Србије који се успешно баве првом помоћи. На такмичењу у реалистичком приказу своје знање показало је 12 најбољих екипа Црвеног крста из целе Србије. Умеће у пружању прве помоћи приказало је 16 екипа Омладине и 16 екипа Подмлатка Црвеног крста из 17 општина и градова из целе Србије. Такмичење у првој помоћи се реализовало на 16 полигона на којима су се чланови екипа прве помоћи такмичили у пружању прве помоћи и другим вештинама важним за волонтере Црвеног крста.

 

 

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24407

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top