Nalazite se ovde:Naslovna » Политика » Реакција Покрета Двери

Реакција Покрета Двери

Реакција Покрета Двери

3. октобар 2013.

Бошко Обрадовић: Низак ударац на част обичног поштеног човека

Политичка сцена у Србији се претвара у опасну каљугу, у срамотни пир корумпираних политичара и медија.Један Министар рутински врши озбиљно кривично дело злоупотребе службеног положаја како би једном обичном човеку нанео увреду части и јавно осрамотио читаву његову породицу зарад стицања јефтиних политичких поена. Са позиције министра у Влади Републике Србије, у току скупштинске расправе о предлогу закона из његове надлежности и уз директан ТВ пренос, искористио је прилику да оклевета једног обичног поштеног човека који никада није осуђиван и против кога се не води никакав судски процес. Шта то даје за право једном министру да на овај начин злоупотребљава службени положај? Ко ће стати у заштиту обичних грађана који су изложени оваквој врсти гажења њиховог моралног достојанства? Где је граница нашег понижавања и вређања под овим режимом?

Када је Милисав Обрадовић, грађевински инспектор у Чачку, узео мито, од кога, колико, ко то тврди, на основу којих доказа…? Шта је Министар у овом непостојећем правном процесу: судија, тужилац, сведок…? Ко спречава надлежне државне органе да реагују и ухапсе оптуженог кад је Министар део власти од локалне самоуправе до републике? Ако већ оклеветани није под истрагом и на суду ко даје за право једном министру да суди и пресуђује на правди Бога и без иједног доказа пред милионским гледалиштем, пред којим обичан човек нема могућности да се обрати и одбрани своју част и достојанство своје породице?

Поента ове гнусне клевете није у рушењу Бошка Обрадовића и Покрета Двери преко једне монтиране афере, то је само најзначајнији мотив којим су се руководили они који су активирали једног Министра за овај прљав посао. Кључно питање гласи: како да један обичан човек у Србији данас одбрани своју част од насиља бахате власти? Како је могуће да главни протагонист дивље градње у Србији некога оптужује да штити дивљу градњу? Како је могуће да симболи политичке корупције и узимања мита пребацују одговорност на друге који све што имају стекли су својим радом? У каквој ми то држави живимо? Хоће ли нам ускоро утајивачи пореза писати пореске, а криминалци кривичне законике? Све су уништили, све су нам узели, сада нам ударају и на част – последњи остатак нашег моралног достојанства као људи и породица у Србији.

Циљ ове медијске кампање очито је да се у једну такву политичко-медијску каљугу убаци Покрет Двери као представник нове политичке генерације од које се страхује да може донети квалитативно нову моралну димензију на српску политичку сцену. Идеја је да се у очима грађана и Двери изједначе са свима осталима у брлогу, јер то даје гаранције да у Србији неће бити промена. У друштву загађеном криминалом и корупцијом верује се сваком на сваку оптужбу за криминал и корупцију. Двери нису део те приче, али нам се не сме дозволити да останемо другачији, да штрчимо и привлачимо пажњу у времену великих политичких турбуленција. Ми нисмо исти као они и нећемо никада бити, а они неће имати мира док нас не премажу блатом и помешају са собом.

Зато позивам првог потпредседника Владе Србије, г. Александра Вучића, као и све надлежне државне органе у полицији, тужилаштву и судству да по хитном поступку процесуирају Милисава Обрадовића ако постоје основане сумње да је учинио било какво незаконито дело. Сматрам да закон мора да важи за све, али исто тако истичем да обичан човек има право на своју част и нико не сме да вређа и понижава достојанство обичног човека и грађанина. А затим позивам Александра Вучића да хитно испита и све наводе о криминалним радњама и незаконитим делима његовог коалиционог партнера министра-клеветника, и докаже да закон у Србији важи за све, и министре и обичне људе. Такође позивам Пореску управу и Агенцију за борбу против корупције да јавности представе имовину једне и друге стране.

Министра Велимира Илића изазивам на ТВ дуел на коме ће пред комплетном јавношћу или доказати своје тврдње или повући реч и упутити јавно извињење мојој породици.

У Чачку, 3. октобра 2013.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24407

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top