Nalazite se ovde:Naslovna » Култура » Успех Марка Шеварлића на такмичењу у Италији

Успех Марка Шеварлића на такмичењу у Италији

4. октобар 2013.

У италијанском градићу Кастелфидарду (Castelfidardo, недалеко од Анконе) од 19. до 22. септембра одржано је интернационално такмичење хармоникаша на којем је наш суграђанин Марко Шеварлић узео учешће. Овом приликом он је освојио две важне награде, а то су друго место у категорији “концертиста” (категорија са највишим захтевима за солисте и без старосног ограничења) и прво место у категорији камерне музике (категорија отворена за све камерне саставе које укључују хармонику) заједно са својим колегом Николом Керкезом као дуо хармоника “Duo Jeux d’Anches”.
У Кастелфидарду , туристицком месту на јадранском мору налази се преко 30 фабрика хармоника, а неке од њих су главне светске марке, чији производи се пласирају широм света. Управо у том месту, одржава се једно од најстаријих такмичења највишег нивоа, за професионалне извођаче на хармоници.
Осим скупа хармоникаша из целог света паралелно се одржавају и фестивал хармонике, радионице, презентације, интернационални хармоникашки скуп…  У финалној етапи “концертиста” укупно је било 6 такмичара, а поред Марка, који је представљао Србију, било је и представника Италије, Кине, Хрватске, Шпаније И Пољске.

Марко Шеварлић је тренутно на другој години мастер студија у Немачкој.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24407

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top