Nalazite se ovde:Naslovna » Спорт » Успех бициклиста „Борца“ на трци у Нишу

Успех бициклиста „Борца“ на трци у Нишу

Успех бициклиста „Борца“ на трци у Нишу

14. октобар 2013.

На последњој трци у оквиру Бициклистичке лиге Србије за 2013. годину, која је одржана у Нишу, сениорска екипа „Борца“ освојила је прво место, а Марко Даниловић био је други.
Трка се возила за Награду Ниша, на кружној стази улицама града. Чачански бициклисти су диктирали темпо, а одлучујући „бег“ догодио се на половини трке када су се одвојили Даниловић, Станковић из Краљева и Шмелцеровић из Крагујевца. У спринту водеће тројке Становић из Краљева стигао је пре Даниловића. У спринту главне групе Јован Зекавица осваја пето, а Стефан Стефановић шесто место. Ови појединачни пласмани били су довољни да екипно „Борац“ победи испред „Металца“ из Краљева и „Радничког“ из Крагујевца.
У коначном генералном пласману Лиге Србије у бициклизму, екипа „Борца“ заузела је друго место иза „Радничког“ из Крагујевца, док је трећи „Металац“ из Краљева. У појединачном пласману у категорији Елита победио је Иван Стевић из ОБК „Београд“, док је Марко Даниловић заузео четврто место. У категорији такмичара до 23 године прво место заузео је Марко Даниловић испре Стефана Стефановића и Јована Зекавице.
На овај начин завршена је овогодишња бициклистичка сезона, иначе веома успешна за „Борац“. Постављени резултатски циљеви су остварени, а  афирмисано је неколико младих такмичара. У наредном периоду после анализе протекле сезоне направиће се план за наредну сезону.
 

O autoru

Broj objavljenih članaka : 23991

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top