Nalazite se ovde:Naslovna » Куда вечерас » Програм „Пољске филмске јесени“

Програм „Пољске филмске јесени“

15. октобар 2013.

Госпођа Дагмара Луковић, аташе Амбасаде Пољске у Београду за културу, науку и промоцију, синоћ је у чачанском Дому културе отворила ревију најзначајнијих пољских кинематографских остварења, која ће, под називом ПОЉСКА ФИЛМСКА ЈЕСЕН, после Београда, први пут бити приказана у Чачку.

ПРОГРАМ „ПОЉСКЕ ФИЛМСКЕ ЈЕСЕНИ“:

УТОРАК, 15. октобар у 20,00 часова
Мала сала
РОСА АЛБА (2011, 7min 37sec, анимирани)
Режија: Бењамин Швед – Напета прича о младићу који долази у хотел, где ништа није као што изгледа и где се суочава са својим највећим страховима и траумама из детињства.
ПОРНОГРАФИЈА (2003, 117min)
Режија: Јан Јакуб Колски. Улоге: Кшиштоф Мајхшак, Адам Ференци, Кшиштоф Глобиш
Изненађујуће поетична, хумором и тананом еротиком обојена адаптација ремек дела Витолда Гомбровича. За време Другог светског рата два уметника, редитељ и писац, скривају се код скромне породице на селу. Како би прекратили време почињу да се такмиче ко ће први успети да наведе два тинејџера да се упусте у љубавну авантуру…

СРЕДА, 16. октобар у 20,00 часова
Мала сала
МОЛОХ (2006, 7min 20sec, анимирани)
Режија: Марћин Пазера – Некада простор индустријске електране, данас гомила беживотног метала. Машине оживљавају и попримају најгоре људске особине.
САНАТОРИЈУМ КОД ПЕШЧАНОГ САТА (Sanatorium pod klepsydra, 1973, 124 min)
Режија: Војћех Хас. Улоге: Јан Новицки, Тадеуш Кондрат, Ирена Орска
Ремек дело пољске кинематографије, овенчано наградом жирија у Кану, готово непознато код нас. Од редитеља култног филма „Рукопис пронађен у Сарагоси“, ова слободна адаптација чувене збирке прича Бруна Шулца плени маштовитошћу и оригиналношћу. Јозеф одлази у снаторијум да би посетио умирућег оца. Али изгледа да у снаторијуму време протиче сасвим другачије…

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24407

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top