Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » Програм подстицања правилне исхране

Програм подстицања правилне исхране

Програм подстицања правилне исхране

25. октобар 2013.

Више од 3000 ученика из 9 градова и 27 основних школа широм земље учествоваће у програму „Здраво Растимо“, који подстиче правилне навике у исхрани деце и мотивише их да учествују у спортским активностима. Програм „Здраво Растимо“, који се спроводи трећу годину за редом, и ове године окупља професоре и ученике у градовима широм Србије у програму едукације о важности правилне исхране и бављења физичком активношћу. Пројекат је званично започео 23. октобра, едукацијом професора из Београда, Новог Сада, Крагујевца, Ниша, Зрењанина, Чачка, Крушевца, Сомбора и Новог Пазара који ће знања стечена овом едукацијом током ове школске године пренети на око 3.000 основаца у 27 школа.

„Пројект „Здраво Растимо“ део је глобалне Nestlé иницијативе под називом „Healthy Kids“ (Здрава деца) којом је до сад обухваћено више од 15,5 милиона деце из више од 65 земаља широм света, а са циљем да се подрже напори јавно-здравствених институција у превенцији гојазности, поготово када је реч о основношколској деци. Едукативни материјали за ову сезону су прилагођени и заснивају се на повратним информацијама и искуствима програма из претходних година, као и на резултатима истраживања о знању, ставовима и навикама ученика који су учествовали у пројекту. Тако је, поред већ постојећих модула, Основне поставке правилне исхране, Планирање исхране и Моје тело и храна, креиран и нови модул назван Како побољшати навике у исхрани, који садржи практичне примене стечених знања. Ипак, први пут у склопу пројекта, млађој популацији ће бити омогућено да искажу своју креативност и кроз занимљиву форму филма, на тему правилне исхране и промоције физичке активности, и тако покажу својим вршњацима зашто су правилна исхрана и бављење спортом важни.

Пројекат „ЗдравоРастимо“ спроводи Атлетски савез Србије и компанија Nestlé Adriatic S, а идеја је подржана и од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Министарства омладине и спорта, као и Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24419

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top