Nalazite se ovde:Naslovna » Економија » МЛАДИ У СРБИЈИ ЗАИНТЕРЕСОВАНИ ЗА ПРЕДУЗЕТНИШТВО

МЛАДИ У СРБИЈИ ЗАИНТЕРЕСОВАНИ ЗА ПРЕДУЗЕТНИШТВО

6. новембар 2013.

Бесплатан онлине курс предузетништва за младе лансиран је јуче у оквиру програма Бизнис младих Србије. За само десет дана, колико је позив за пријављивање био отворен, скоро 2000 младих из целе Србије пријавило се за ову нову подршку БМС програма.

Из Смарт колектива поручују да велики одзив превазилази њихова очекивања и да су упркос најављеном ограничењу броја пријава свима који испуњавају услове позива омогућили да похађају онлине курс.

„Велики одзив младих указује на то да у Србији постоји много младих људи који желе да покрену сопствени посао и сада је неопходно обезбедити им адекватну подршку. Ово је посебно важно јер у Србији мали број младих има прилику да из непосредног окружења породице и пријатеља, или током формалног образовања, научи нешто о бизнису. Међу пријављенима је скоро једнак број незапослених (35%), студената (33%) и запослених (32%), што указује на то да све више младих размишља о предузетништву као могућој каријери, а то је оно што смо и желели да постигнемо овим курсом и кампањом која га прати”, изјавила је координаторка програма Неда Станковић. Наредни корак су петодневни интерактивни тренинзи током којих ће се млади будући предузетници, уз подршку бизнис екперата, бавити темељним развијањем своје бизнис идеје и писањем бизнис плана. Смарт колектив ће у наредном периоду кренути у кампању ка надлежним министарствима, пословном сектору и донаторима, с циљем да прошири капацитете програма Бизнис младих Србије и обезбеди подршку за све младе који имају храбрости, воље и способности да покрену своја предузећа. Програм Бизнис младих Србије спроводи Смарт колектив у партнерству са Ерсте Банком, уз финансијску подршку Министарства омладине и спорта.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 23991

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top