Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » ЗАЈЕДНИЧКИМ ПРОЈЕКТИМА ПРЕД ЕВРОПСКУ КОМИСИЈУ

ЗАЈЕДНИЧКИМ ПРОЈЕКТИМА ПРЕД ЕВРОПСКУ КОМИСИЈУ

7. новембар 2013.

У организацији Градске управе Чачак, одржан је међуопштински састанак представника локалних самоуправа Лучана, Чачка, Ивањице, Пожеге, Горњег Милановац и Ариља, са предлогом заједничког наступа при конкурисању за донације из Европских фондова. Досадашња пракса је показала да више успеха у добијању великих донација имају регионални наступи, односно апликације више удружених градова или општина са пројектом од заједничког интереса.   Након представљања свих представника локалних самоуправа на састанку, присутни су се сложили да се припреми Меморандум о сарадњи са прецизираним регионалним приоритетним пројектима за које ће се лобирати пред делегацијом Европске уније.

Већински предлози и интерес свих локалних управа је потреба за финансирањем пројеката од заједничког интереса, а који се тичу Акумулације „Сврачково“, регионалне депоније „Дубоко“, аеродрома у Лађевцима, Азила за псе, и други који су за сада само предлог, али ће се приступити даљој разради пројеката којима ће се заједнички иступити пред Европском комисијом.

О начинима и смерницама за будуће састанке, а везано за аплицирање за Европске фондове са регионалним заједничким пројектима за ових шест локалних самоуправа, говорили су господин Блаж Голоб и госпођа Робертина Гојка из Словеније. Они су напоменули да ће се са добро осмишљеним и припремљеним предлозима пројеката у процесу придруживања Србије ЕУ, бити избегнута лоша искуства и неуспеси неких земаља у региону попут Румуније и Бугарске, па и саме Словеније, које нису биле адекватно суштински припремљене и самим тим одбијене од стране Делегације Европске уније.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24407

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top