Nalazite se ovde:Naslovna » Економија » НТП ЧАЧАК ДОБИО СВОЈЕ ПРОСТОРИЈЕ

НТП ЧАЧАК ДОБИО СВОЈЕ ПРОСТОРИЈЕ

25. новембар 2013.

Научно технолошки парк Чачак у уторак 26. новембра са почетком у 10:15 часова организује стручни скуп са темом „Унапређење конкурентности српских предузећа кроз трансфер нових технологија и подршку иновацијама“. Програм ће се одржати у пословном простору НТП Чачак, у улици Николе Тесле 42 (Пословна зграда бившег „Техноса“), који је НТП добио на бесплатно коришћење следећих пет година од града Чачка.
Представљање програма ће реализовати проф. др Весна Мандић, руководилац Центра за виртуелну производњу, Факултет инжењерских наука, Универзитета у Крагујевцу. Модератор презентације је проф. Др Данијела Милошевић, в.д. директорка НТП Чачак.
У намери да подрже активности које могу зауставити даље економско пропадање и својим снагама покрену привредни опоравак, формирана је чврста локална коалиција за развој, коју чине: Град Чачак, високобразовне и научно-истраживачке институције, и удружени пословни сектор. Први резултат те сарадње је Научно технолошки парк Чачак, основан као јавно-приватно партнерство, са намером да нова институција инспирише, прикупља и подржи реализацију иновативних пословних идеја заснованих на науци. Крајњи циљ је подизање нивоа конкурентности и стварање услова за отварање нови радних места.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24399

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top