Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » СИНОЋ У ЧАЧАНСКОЈ ЦРКВИ ОБАВЉЕН ЧИН ЈЕЛЕОСВЕЋЕЊА

СИНОЋ У ЧАЧАНСКОЈ ЦРКВИ ОБАВЉЕН ЧИН ЈЕЛЕОСВЕЋЕЊА

29. новембар 2013.

Синоћ је у цркви  Светог Вазнесења Господњег обављена Света тајна јелеосвећења за све оне који траже спас од болести. Свете тајне су сусвештенослужитељске радње у којима на видљив начин примамо благодат невидљивог Светог Духа. Има их седам: Крштење, Миропомазање, Покајање, Причешће, Брак (за већину верника), Свештенство (за црквени клир), а Јелеосвећење за болесникеелеосвећење за болеснике (телесне и духовне).

У Светој тајни јелеосвећења Бог Дух Свети, силази у помоћ када се живот човечији нађе у великој невољи и опасности од болести и немоћи. Окрепљује, снажи и лечи болесника. Циљ ове Свете тајне је опраштање грехова и повратак здравља оболелог. Ова Света тајна је установљена и уведена у цркву од стране Светих Апостола. Света тајна јелеосвећења састоји се из молитава свештеника и помазивања болесника освећеним уљем, кроз које делује Божија благодат за оздрављење болесника.

Свештенство храма Светог Вазнесења Господњег у Чачку одржаће вечерас Молепствије за све наше грађане који желе да се срећно ожене и удају.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 23697

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top