Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » ПРЕД ГОРЊОМИЛАНОВАЧКИМ СРЕДЊОШКОЛЦИМА ОДРЖАНО ПРЕДАВАЊЕ О НАРКОМАНИЈИ

ПРЕД ГОРЊОМИЛАНОВАЧКИМ СРЕДЊОШКОЛЦИМА ОДРЖАНО ПРЕДАВАЊЕ О НАРКОМАНИЈИ

30. новембар 2013.

Исповест наркомана“ назив је предавања одржаног за горњомилановачке средњошколце у свечаној сали Гимназије „Таковски устанак“, а у организацији групе грађана Млади Милановца, Гимназије и општинске Канцеларије за младе.

Уопштено о теми наркоманије уз пратећи приказани видео са исповешћу једног наркомана, говорио је психолог Лука Перишић будући најмлађи доктор у Србији.

Перишић је младима предочио на који се начин почиње у коришћењу наркотика, које су врсте и негативне последице при конзумирању, искуства асоцијализације у друштву, ригорозне методе лечења и све то на један разумљив начин за омладину кроз пуно личних примера и искустава пријатеља и сарадника у окружењу који су подлегли наркотицима.

О заинтересованости младих да сазнају што више о овој теми, говори препуна сала. Предавач Перишић је средњошколцима скренуо пажњу и да је битно да се проверавају извори појединих информација које се пласирају интернетом и путем медија, на пример приликом објава да се неке врсте наркотика и слично користе у медицинске сврхе, допинге и друге теме које се непроверено и понекад неосновано пласирају у медијима.

Предавач је предложио младима да ступе у контак са удружењима, психолозима по школама и другим релевантним институцијама, како би пријавили, па и анонимно, неке промене у друштву или код својих пријатеља уколико су у додиру са наркотицима, да би се таквима помогло на време.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 23678

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top