Nalazite se ovde:Naslovna » Економија » СПЕЦИЈАЛНО ПРИЗНАЊЕ ЗА УПЖ СРБИЈЕ

СПЕЦИЈАЛНО ПРИЗНАЊЕ ЗА УПЖ СРБИЈЕ

3. децембар 2013.

Удружење пословних жена Србије освојило је специјално признање за промоцију предузетничког духа међу женама („2013 Special Mention Promoting the Entrepreneurial Spirit for Linking Women“), на конференцији и годишњој Скупштини малих и средњих предузећа (2013 SME Assembly Lithuania – Encouraging a Europe of Enterprise) у Вилњусу, Литванија, која је одржана од 24. до 26. 11. 2013. године.

Признање је додељено Удружењу пословних жена Србије за трогодишње залагање и развој мреже локалних удружења предузетница и промоцију предузетничког духа међу женама, што је заокружено успешно завршеним пројектом „Жене напредују у изградњи капацитета на локалном нивоу за родно балансиране економске токове“, а који је спровођен током 2013. године. Овај пројекат је финансирала Делегација Европске уније у Србији и Владина канцеларија за сарадњу са цивилним друштвом.

Конференцији је присуствовало 580 учесника из 49 земаља из целог света, а пројекат Удружења пословних жена Србије је предложен од стране Министарства привреде као један од два национална кандидата из Србије.

Специјална признања уручили су: Joanna Drake, заменик заступника за мала и средња предузећа Директората за предузећа и индустрију, Madi Sharma, чланица Економског и социјалног одбора Европске уније и Evaldas Gustas, министар економије Литваније. У такмичарској категорији за промоцију предузетничког духа било највише кандидата, па је конкуренција била и бројна и јака.

Српску делегацију у Виљнусу, поред Удружења пословних жена Србије чинили су и представници: Министарства привреде, Привредне коморе Србије, Достигнућа младих (такође номиновани за награду) и Асоцијације малих и средњих предузећа.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24399

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top