Nalazite se ovde:Naslovna » Спорт » ТАКМИЧАРИ АУТО МОТО КЛУБА ЧАЧАК ОСТВАРИЛИ ВЕЛИКИ УСПЕХ

ТАКМИЧАРИ АУТО МОТО КЛУБА ЧАЧАК ОСТВАРИЛИ ВЕЛИКИ УСПЕХ

9. децембар 2013.

У организацији Мото савеза Србије, у суботу 07. 12. 2013. године у хотелу «Зира» у Београду, одржано је проглашење најбољих у Отвореном шампионату Србије у мото кросу за 2013. годину. Такмичари Ауто мото клуба Чачак остварили су велики успех у појединачној и екипној конкуренцији у дисциплини  мото крос.
Најмлађи такмичари представљају светлу будућност клуба – у класи МX65 Милић Зимоњић је у својој дебитантској сезони освојио вицешампионску титулу, а у класи МX80 треће место освојио је Милош Радуловић, такође дебитант. У класи МXБ такмичар Душко Пауновић постао је шампион класе, а Немања Петрић освојио је вицешампионску титулу.
У екипној конкуренцији у класи I и II, АМК Чачак је освојио прво место.
Поред ових признања, МСС доделио је посебно признање-плакету председнику Ауто мото клуба Чачак, Владимиру Танасковићу за 50 година бављења мото спортом.
Владимир Танасковић Чиле, активан је у мото спорту и свом клубу од 1963. године, када је први пут дебитовао као возач на трци у дисциплини мото крос. Током возачке каријере, у периоду од 1963. до 1972. године, возио је мотор у дисциплинама брзински моторциклизам, мото крос и ауто рели. Био је учесник на 40 брзинских, седам рели и 2 мото крос трке, од чега је 17 пута завршио на победничком постољу освојивши три прва места, пет других и девет трећих места. Освајач је трећег места у шампионату Србије у дисциплини брзински моторциклизам, у класи 125 ccm за 1972. годину.
Добитник је бројних признања, Сребрне саобраћајне значке за 1986. године, издате од Републичког савета за безбедност саобраћаја, захвалнице општинског Одбора за безбедност саобраћаја града Чачка за 30 година учешћа у акцији «Шта знаш у саобраћају» и других захвалница од мото клубова и Удружења на којима је учествовао као спортски функционер.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24399

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top