Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » ПОЧЕЛА РЕКОНСТРУКЦИЈА „БРДА МИРА“ У ГОРЊЕМ МИЛАНОВЦУ

ПОЧЕЛА РЕКОНСТРУКЦИЈА „БРДА МИРА“ У ГОРЊЕМ МИЛАНОВЦУ

18. децембар 2013.

Недавно започетим радовима у спомен-комплексу „Брдо-мира“, почела је реализација пројекта реконструкције.

Одлуком председника општине Милисава Мирковића, формирана је комисија са задатком да се утврди узрок сушења стабала у Спомен-комплексу и предложи начин решења овог проблема.

На основу основних смерница пројектног задатка – преуређењем Спомен-парка биће повезана монументалност уз изабрану и обликовану вегетацију. Успоставиће се јединство архиктектуре, скулптуре и вртне уметности.

Новим садницама биће замењено 1.015 вегетацијски оштећених стабала, а одрживост вртне вегетације биће обезбеђена инсталацијама за заливање.

Комплетан простор биће оживљен додатним садржајима у сврху туризма и рекреације. Биће постављена трим стаза и летња учионица, односно амфитеатар на отвореном, који ће омогућити одвијање наставе за два школска одељења.

Биће постављена и специјална расвета. На циљним местима биће постављен пратећи урбани мобилијар са путоказима и информативним паноима.

Комплекс ће бити обезбеђен адекватном оградом и капијама, чесмом, санитарно-хигијенским објектимаи на више локација око комплекса биће одређен паркинг простор.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24399

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top