Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » ОДРЖАНА ПОСЛЕДЊА СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА У 2013. ГОДИНИ

ОДРЖАНА ПОСЛЕДЊА СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА У 2013. ГОДИНИ

25. децембар 2013.

Последња седница Општинског веће општине Горњи Милановац у овој години одржана је радно, али и свечано, у складу са наступајућим новогодишњим и божићним празницима.

Приликом отварања седнице председник општине Милисав Мирковић искористио је прилику да се захвали члановима Већа на успешном раду и сарадњи у протеклој години, са жељом да се такав рад настави и у следећој години, да и даље постоји јединство у усвајању корисних предлога који омогућавају бољи живот у нашој општини.

На питање председника Мирковића да ли нешто треба у наредној години мењати у методологији рада или садржајима, чланови већа су назначили да се материјали за сваку седницу стручно и темељно припремају, посебно похваливши рад Општинске управе на досадашњем залагању око инвестиција и многобројних пројеката и акција.

У разговору је било и предлога о додатном унапређењу аграрних активности у наредној години, обзиром да је изузетно поздрављена одлука о увећању аграрног фонда на 20 милиона динара у идућој години. Предлога је било и на тему самозапошљавања младих и проналажењу решења проблема незапослености у општини. Према најавама начелнице општинске управе Горице Петровић, врло брзо ће члановима Већа бити представљен План активности општине Горњи Милановац за 2014 годину, са предвиђеном динамиком радова и финанисрања.

У радном делу седнице размотрени су и усвојени финансијиски планови за 2014. годину за основно, средње и инклузивно образовање за све образовне установе на подручју општине Горњи Милановац. Такође, усвојена су три финансијска плана директних буџетских корисника за наредну годину, а било је и четира решења о употреби средстава текуће буџетске резерве и то за потребе Техничке школе „Јован Жујовић“, Прве основне школе Краљ Александар I, Општинској управи за услуге по уговору и за активности фолклорног ансамбла „Типопластика“

Председник Мирковић се свима захвалио на сарадњи и пожелеo члановима Већа и њиховим породицама срећне новогодишње и божићне празнике.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24407

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top