Nalazite se ovde:Naslovna » Економија » ОДРЖАНА ОБУКА ГРУПЕ ЗА ПОЈЕДНОСТАВЉЕЊЕ АДМИНИСТРАТИВНИХ ПОСТУПАКА

ОДРЖАНА ОБУКА ГРУПЕ ЗА ПОЈЕДНОСТАВЉЕЊЕ АДМИНИСТРАТИВНИХ ПОСТУПАКА

26. децембар 2013.

Обука Радне групе за поједностављење административних поступака у Горњем Милановцу
у уторак 24. децембра одржана је обука на тему “Анализа административних поступака и припрема препорука” у Горњем Милановцу.
Након фазе консултација са пословним сектором, започиње 3. фаза која подразумева припрему препорука за поједностављење административних поступака. Како би се препоруке што квалитетније припремиле, за чланове Радне групе и ангажоване службенике организована је обука. Учесници тренинга су обучени да примењују критеријуме за анализу административних поступака и дају адекватне препоруке.
Посебна пажња је посвећена критеријуму “Повољност за пословање”, који је привредницима и грађанима најважнији зато што обухвата: време потребно за реалиизацију административног поступка, потребну документацију, таксе и накнаде, информације и друге елементе.
Након теоретског предавања, учесници су и практично радили на конкретним административним поступцима из области урбанизма и изградње, комуналних делатности, заштите животне средине и привреде. За сваки од поступака дати су предлози за скраћење рокова за решавање предмета, елиминацију непотребне документације, прибављање документације по службеној дужности, смањење такси, увођење нових образаца итд. Посебно је разматран предлог да се прибављање већине докумената приликом подношења захтева прибави по службеној дужности, чиме би се странке значајно растеретиле.
Знања стечена на обуци, члановима Радне групе ће користити када се буду усаглашавале препоруке предложене од стране службеника, пословне заједнице, грађанства и стручњака ОПТИМУС-а.

 

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24407

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top