Nalazite se ovde:Naslovna » Политика » 15 ГОДИНА ДВЕРИ

15 ГОДИНА ДВЕРИ

21. јануар 2014.

 

О Савиндану 2014. навршава се 15 година постојања и рада Двери, што ће бити обележено свечаном академијом у Београду у недељу, 26. јануара.

Први број студентског часописа за националну културу и друштвена питања ДВЕРИ СРПСКЕ изашао је о Савиндану 1999. године, као гласило студената србистике Филолошког факултета Универзитета у Београду. Ово је био први часопис студената-родољуба на Београдском универзитету после Другог светског рата.

Тако је почела историја Двери, које су 2003. године прерасле у прву српску патриотску НВО – удружење грађана Српски сабор Двери, а 2011. објавиле нестраначки улазак у политику основавши ГГ Двери, која је наступила на свим нивоима избора 2012. године. Изборна крађа спречила је улазак Двери у Скупштину Србије, а у 10 скупштина општина и градова Србије Двери данас имају 36 својих одборника.

У међувремену Двери су издале више десетина часописа и књига, и одржале више стотина трибина широм Србије, Српских земља на Балкану и Расејања (од тога преко 150 само на Универзитету у Београду и преко 100 широм српског расејања Европе, Америке, Канаде, Аустралије и Јужне Африке). Двери су основале и Сабор српске омладине, Српску мрежу и Покрет за живот, организовале више десетина хуманитарних акција и културних манифестација свих врста. ТВ продукција Двери српске произвела је преко 200 емисија, интернет презентација Двери постала најпосећенији сајт једне друштвено-политичке организације у Србији, а интернет радио СНАГА НАРОДА најслушанији српски интернет радио на свету.

Српски сабор Двери је добитник архијерејске грамате Његове Светости Блаженопочившег Патријарха Српског Г. Павла 2009. године поводом 10 година рада, као и награде Вечерњих новости за најплеменитији подвиг 2007. године, за хуманитарну акцију помоћи опстанку народних кухиња на Косову и Метохији. Двери у овом тренутку представљају најактивнију српску патриотску нестраначку организацију Срба у земљи и свету.

О Савиндану 2014. навршава се 15 година постојања и рада Двери, што је у оваквим околностима у Србији један велики и значајан јубилеј, који ћемо заједно прославити свечаном академијом и славским коктелом у недељу, 26. јануара, у сали Театра 78 у Београду (Ресавска 78) у 17 часова. Добро дошли!

Информативна служба Двери

O autoru

Broj objavljenih članaka : 23668

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top