Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » У ГОРЊЕМ МИЛАНОВЦУ ОДРЖАНА СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

У ГОРЊЕМ МИЛАНОВЦУ ОДРЖАНА СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

6. фебруар 2014.

Данас је у Горњем Милановцу одржана 37. седница Општинског већа. Седница је започета разматрањем годишњег извештаја рада Општинске управе за протеклу годину. Детаљно о извештају говорила је начелница Општинске управе Горица Петровић, напоменувши да је извештај обједињен од прописа којима се уређује делокруг рада и вршење овлашћења, затим представљен је опис рада и учинак унутрашњих организационих јединица тј. одељења, напоменувши да се над радом Општинске управе врше редовни инспекцијски надзори, установљени су односи Општинске управе према другим органима општине, као и то да је рад у потпуности доступан јавности, подложан критици и јавној контроли грађана. Такође, начелница је побројала предузете послове у смислу инвестиција и техничког одржавања на започетим и реализованим пројектима у извештајном периоду. Поменувши неке од њих – започету адаптацију управне зграде у улици Тихомира Матијевића, изградњу неколико котларница и уређење спортских сала при основним школама, израђена је пројектна документације за реконстукцију Дома културе, урађена је комунална инфраструктура за увођење видео надзора у Горњем Милановцу, пружена је стручна и техничка подршка „Коридорима Србије“ при експроприацији непокретности у изградњи ауто-пута. Потом, урађеним пројектним задатком започета је санација и ревитализација спомен парка „Брдо Мира“. Активности Општинске управе у прошлој години биле су усмерене и на реализацију неколико међународних и националних пројеката, било као носиоци пројекта или као партнери на пројекту. На крају излагања, начелница Управе се захвалила свом тиму сарадника на успешно извршеним пословима у протеклој години, назначивши да увек може више и боље на чему ће се и настојати и у будућем периоду.

Пре усвајања извештаја, похвале на рад Општинске управе упутили су и чланови већа Миленко Малетковић и Десимир Јовановић рекавши да је довољна чињеница да је кроз службе само у процедури прошло више од 9.000 предмета, уз успешно спровдене додатне послове на реализацији инвестиција, пројеката, обука и других активности. Сложивши се са члановима већа и упутивши похвале, председник општине Милисав Мирковић је додао да поред детаљно квалитетно припремљеног материјала извештај садржи и преглед свих спроведених јавних набавки у протеклој години, искористивши прилику да честита Општинској управи на челу са начелницом Горицом Петровић што се горњомилановачка Општинска управа налазе у самом врху по успешности у раду у Србији.

У наставку седнице већници су усвојили предлог одлуке о приступању прибављања земљишта за потребе градње основне школе у Семедражи за коју су обезбеђена наменска републичка средства, а на основу порушене предходне школе у овом селу за потребе градње будућег ауто-пута.

Данас су већници разматрали и усвојили закључак о приступању израде локалног акционог плана запошљавања за 2014. годину, којим се утврђују циљеви и приоритети политике запошљавања, као и програми и мере које ће реализовати општина Горњи Милановац у области запошљавања. Надзорни одбор горњомилановачког Јавног комуналног предузећа донео је Одлуку о цени воде са канализацијом и системом пречишћавања отпадних вода и цени изношења, транспорта и депоновања комуналног чврстог отпада и упутио Општинском већу и Скупштини општине на усвајање. Усвајањем ове Одлике и од Скупштине општине нова цена воде ће бити за физичка лица 10% скупља , за привреду 8%, док ће цена изношења, транспорта и депоновања комуналног чврстог отпада бити увећана за 10% .

Такође, данас је размотрен и усвајен предлог одбора директора „Аутопревоза Горњи Милановац“ о повећању цена превоза у градском-приградском саобраћају за 7%, а из разлога увећања директних трошкова који улазе у структуру цене тарифе превоза.

Чланови већа данас су подржали иницијативу Комисије за безбедност саобраћаја за предузимање мера у циљу забране саобраћаја за теретна возила у улици Кнеза Александра од „плавог моста“ до зграде општине, а који је образложио члан већа и председник ове комисије Десимир Јовановић и даље упутили на разматрање надлежним органима.

 

O autoru

Broj objavljenih članaka : 23697

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top