Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » ДОМ ЗДРАВЉА У ГОРЊЕМ МИЛАНОВЦУ ДОБИЈА НОВО ВОЗИЛО

ДОМ ЗДРАВЉА У ГОРЊЕМ МИЛАНОВЦУ ДОБИЈА НОВО ВОЗИЛО

8. фебруар 2014.

Министарство здравља Републике Србије донирало је ново возило горњомилановачком Дому здравља за потребе палијативне неге у служби кућног лечења, које ће бити свечано уручено у понедељак у Београду, а у организацији овог Министарства.

Према речима директорке Дома здравља у Горњем Милановцу др Драгице Топаловић палијативно збрињавање је приступ којим се побољшава квалитет живота пацијената суочених са неизлечивом болешћу, као и њихових породица, кроз превенцију и олакшавање патњи путем раног откривања и непогрешиве процене и лечења бола и других проблема – физичких, психосоцијалних и духовних. За ове потребе ново возило ће побољшати квалитет услуга у сврху овог лечења, а реч је о новом возилу марке фиат пунто, који ће наш Дом здравља добити заједно са још 69 Домова здравља од укупно 158 колико их има у Србији.

Пројекат Развој палијативног збрињавања у Србији је заједнички пројекат Министарства здравља и Европске уније који финансира ЕУ. Пројекат ће обезбедити техничку подршку за успостављање свеобухватног и модерног система палијативног збрињавања у Србији. У том смислу, пројекат ће подржати напоре Министарства здравља да услуге палијативног збрињавања учини доступним свима којима су оне неопходне, укључујући одрасле и децу у одмаклим фазама малигних и других тешких болести, као и да ове услуге учини доступним и социјално угроженим групама, у складу са препорукама Савета Европе.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 23668

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top