Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » УСВОЈЕН РЕБАЛАНС БУЏЕТА У ОПШТИНИ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ

УСВОЈЕН РЕБАЛАНС БУЏЕТА У ОПШТИНИ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ

20. фебруар 2014.

Седница Скупштине општине Горњи Милановац реализована је кроз седаманест тачака дневног реда, а међу првима је било разматрање и усвајање буџетског ребаласа са повољним поводом – у корист увећања буџетских средстава за ову годину, уплатом 48.420.000 динара републичких средстава на рачун општине последњег дана предходне године, тако су се средстава на изводу о стању на буџету нашла у овој години. Други разлог буџетског ребаланса, такође, подстакнут је истим поводом, а то је прилив средстава у износу од 3.123.000 динара на крају прошле године од Фимског центра Србије, а у сврху унапређења техничке базе горњомилановачког биоскопа. Данас је усвојена и одлука о приступању прибављања земљишта у јавну својину општине за потребе градње школе у Семедражи, путем јавне набавке.

Одборници су данас разматрали и усвојили годишњи извештај о раду Општинске управе, а детаљно о извештају говорила је начелница Општинске управе Горица Петровић, напоменувши да је извештај обједињен од прописа којима се уређује делокруг рада и вршење овлашћења, затим представљен је опис рада и учинак унутрашњих организационих јединица тј. одељења, напоменувши да се над радом Општинске управе врше редовни инспекцијски надзори, установљени су односи Општинске управе према другим органима општине, као и то да је рад у потпуности доступан јавности, подложан критици и јавној контроли грађана. Такође, начелница је побројала предузете послове у смислу инвестиција и техничког одржавања на започетим и реализованим пројектима у извештајном периоду. Поменувши неке од њих, започету адаптацију управне зграде у улици Тихомира Матијевића, изградњу неколико котларница и уређење спортских сала при основним школама, израђена је пројектна документације за реконстукцију Дома културе, за ове радове у току је поступак јавне набавке, урађена је комунална инфраструктура за увођење видео надзора у Горњем Милановцу, пружена је стручна и техничка подршка „Коридорима Србије“ при експроприацији непокретности у изградњи ауто-пута. Потом, урађеним пројектним задатком започета је санација и ревитализација спомен парка „Брдо Мира“. Активности Општинске управе у прошлој години биле су усмерене и на реализацију неколико међународних и националних пројеката, било као носиоци пројекта или као партнери на пројекту. На крају излагања, начелница Управе се захвалила свом тиму сарадника на успешно извршеним пословима у протеклој години, назначивши да ће се тако наставити и у будућем периоду под слоганом „поштовање законских прописа“.

Јавне похвале на рад Општинске управе упутили су и одборници Михаило Вучетић, Драган Ђорђевић, као и председник општине Милисав Мирковић који је напоменуо да садашњи рад Управе је неупоредив са радом Општинске управе пре неколико година у позитивном смислу, на челу са начелницом Горицом Петровић, која професионално координира са тимом младих стручних људи без присуства политике и то је за велику похвалу.

Одборници су били једногласни о именовању Драгана Арсића дипломираног политиколога за новинарство и комуникологију за директора горњомилановачког Културног центра, иначе досадањег вршиоца дужности ове функције у овој установи.

Од данас одлуком одборника нова цена воде ће бити за физичка лица 10% скупља, за привреду 8%, док ће цена изношења, транспорта и депоновања комуналног чврстог отпада бити увећана за 10% .

Данас је усвојен и финансијски план апотеке Горњи Милановац, као и програм рада Међуопштинског историјског архива за град Чачак и општине Горњи Милановац и Лучани за 2014. Годину, као и низ других питања.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24420

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top