Nalazite se ovde:Naslovna » Економија » ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ ДОМАЋИН КООРДИНАТОРА ПРОЈЕКТА КОЈИ ФИНАНСИРА ЕВРОПСКА УНИЈА

ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ ДОМАЋИН КООРДИНАТОРА ПРОЈЕКТА КОЈИ ФИНАНСИРА ЕВРОПСКА УНИЈА

6. март 2014.

Представници општине Горњи Милановац били су данас домаћини члановима координационог тима из Општина Лучани и Ариље са којима је општина Горњи Милановац партнер на пројекту “Наша имовина подржава наш развој“.

Пројекат се реализује у оквиру програма Exchange 4, финансиран средствима Делегације Европске уније, а односи се на попис имовине која је у власништву локалних самоуправа. Иначе, законска обавеза локалних самоуправа је да изврши попис своје имовине до септембра месеца текуће године.

Госте општине Горњи Милановац поздравио је председник општине Милисав Мирковић, пожелевши свима успешан рад, нагласивши да је од изузетног значаја што све три општине заједнички спроводе овај пројекат обзиром да традиционално имају добру сарадњу у размени знања и искустава. Очекивања председника Мирковића су да и у наредном периоду све три општине буду део неког новог пројекта без обзира ко ће бити носилац пројекта, а ко коапликант, само да је интерес и корист локалних самоуправа вишестрана.

Други по реду координациони састанак, одржава се са циљем упознавања координационог тима све три општине са даљим активностима на пројекту. Данас је договорена комуникациона шема и формиран је комуникациони тим, а сагледане су процедуре јавних набавки које ће бити спроведене на пројекту.

Обавеза општине Горњи Милановац као партнера на пројекту је да допринесе пројектном циљу и да сарађује у складу са принципима доброг управљања. Пројектом ће се пописати 21км водоводне мреже у нашој општини и то на терену где су решени имовинско-правни односи. Софтвер који ће бити обезбеђен средствима из пројекта, а који ће се користити за унос података, остаће у власништву општине после завршеног пројекта.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 23697

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top