Nalazite se ovde:Naslovna » Култура » ВЕЛИКИ УСПЕХ ГОРЊОМИЛАНОВАЧКОГ АМАТЕРСКОГ ПОЗОРИШТА

ВЕЛИКИ УСПЕХ ГОРЊОМИЛАНОВАЧКОГ АМАТЕРСКОГ ПОЗОРИШТА

6. март 2014.

 

Позоришној аматерској трупи из Горњег Милановца председник општине Милисав Мирковић са сарадницима уприличио је данас пријем поводом великог успеха Милановачког позоришта на јубиларном фестивалу „Миливојев штап и шешир“ недавно одржаног у Пожаревцу.

Током петодневног фестивала наши глумци одиграли су Чеховљеве једночинке: „Медвед“, „О штетности дувана“, „Трагичар од невоље“ и „Лабудова песма“ и том приликом освојили највиша одликовања.

На пријему су присуствовали глумци Марија Тодоровић, Александар Аврамовић, Ивица Тодоровић, Предраг Лошић, Драшко Обреновић, Милена Марковић, Боро Лошић и редитељ Бранко Кнежевић.

-Честитам Вам велики успех којим сте потврдили свој таленат и посвећеност позоришту, посебно редитељу Бранку Кнежевићу и глумцима Пеђи Лошићу и Драшку Обреновићу који су се посебно истакли својим улогама и тиме били награђени највећим признањима фестивала. Достојно сте презентовали свој град, а ваш труд је значајнији што сте са врло малим улагањима у ваше активности и у неадекватним условима постигли изузетан успех, али то ће се променити. Уверен сам да ће нови услови у будућем новом Дому културе које планирамо да остваримо у наредном периоду допринети додатном унапређењу вашег рада, а посебно што ћемо створити могућност да будемо домаћини многобојних фестивала, а који ће поред вас додатно унапредити културни живот нашег града, рекао је овим поводом председник Мирковић. У наставку, председник општине и начелница Општинске управе упутили су присутне о будућим радовима по фазама на реконструкцији Дома културе, а посебно позоришне сцене која ће сигурно задовољити и професионалне стандарде.

Редитељ Бранко Кнежевић се општинском руководству захавлио у име целог ансамбла на поверењу и на подршци у реализацији фестивала на коме се од 32 позоришта из целе Србије прославило горњомилановачко, најављујући да то није крај већ подстек за будућа аматерска такмичења која предстоје у Кули и регионално у Убу.

За улогу нервозног Ивана Ивановича Њухина у „Трагичару од невоље“ горњомилановачком глумцу аматеру Пеђи Лошић додељен је Миливојев штап и Миливојев шешир, највеће награде фестивала. Према речима Лошића, своју награду је поделио са целокупним ансамблом Милановачког позоришта јер је заслуга заједничка.

Награда за сликовито креирање лика припала је Драшку Обреновићу који је глумио Ивана Ивановића Њухина као средовечног “мужа своје жене“ у „О штетности дувана“, а који се аматерском глумом у Горњем Милановцу бави више од педесет година.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 23656

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top