Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » У ГОРЊЕМ МИЛАНОВЦУ ОДРЖАНА СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

У ГОРЊЕМ МИЛАНОВЦУ ОДРЖАНА СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

11. март 2014.

Четрнаест извештаја о прошлогодишњем раду горњомилановачких јавних предузећа и установа данас су једногласно усвојени на седници Општинског већа, којом је преседавао председник општине Милисав Мирковић. Директори свих јавних предузећа и установа, односно известиоци, већницима су излагали о свом деловању, програмима и реализацији, а поједини су излагали и о потребама за изменама у финансијском плану.

Генерално, сва општинска предузећа и установе су у току прошле године позитивно пословала са програмима и средствима која су плански предвиђена у овим организацијама, а ускладу са обавезујућим законским нормативима. Због свог успешног пословања поједина предузећа су била и јавно похваљена од стране неколико већника.

Председавајући Општинског већа, председник општине Милисав Мирковић, изјавио је након заседања седнице Већа, да је лично задовољан прошлогодишњим радом и деловањем буџетских корисника, већина од њих су доста добро функционисали, али увек може боље и више. Најавивши да ће у овој години наступити и низ промена, посебно у једној темељној анализи кадрова и запослених у вршењу радних обавеза у свим предузећима и установама, са решавањем одређених вишкова новим систематизацијама или појединим прерасподелама. Како је рекао председник општине, до сада је вршена солидарна расподела средстава, а у будуће разматраћемо квалитет програма и пројеката са којима ће ова предузећа и установе конкурисати и складу са тим ће бити вршена расподела буџетских средстава.

У наставку седнице разматрани су и усвојени предлози решења о употреби средстава текуће буџетске резерве, и то за потребе поправке старе и набавке нове пумпе за воду у прањанској ОШ „Иво Андрић“ у износу од 109.800,00 динара, за одлазак ветерана атлетског клуба „Ветеран“ у Мађарску на светско првенство у атлетици за вертеране одобрено је 60.000 динара. Истим износом помогнут је карате клуб „Таково“ за трошкове организације спортске карате манифестације. Данас одобрених 20.000 динара употребиће Ловачко удружење „Милан Обреновић“ за трошкове организације ловачке лутрије чији је цео приход опредељен за куповину дивљачи и хране за дивљачи, а са додатних 10.000 динара овом Удружењу биће омогућена организација групног лова на лисице на теренима ловачког друштва „Фазан“ у Прањанима где ће учествовати 150 ловаца.

У данас изложеном извештају три образоване Комисије са задатком спровођења поступка за расподелу срестава за 2014. годину удружењима из области културе, социјале, здравствене заштите и црквама, а који се финансирају или суфинаснирају из општинског буџета, наведено је да је расписаним јавним позивом у локалном листу приспело 46 благовремених пријава из ових области, од тога три нису испуниле конкурсне услове. Тако да ће укупан износ предвиђених буџетских средстава у износу од 4.900.000 динара, према мишљењу три засебне Комисије, бити распоређен тако што ће се 2,5 милиона динара одвојити за потребе културних активности за укупно 18 пријава, за потребе пријављених 9 црквених органзација одобрено је милин и по динара и за 16 пријављених удружења и друштава за потребе социјалне и здравствене заштите издвојено је 900.000 динара.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24420

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top