Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » СТИГЛИ ХЕЛИКОПТЕРИ ЗА ЕВАКУАЦИЈУ ГРАЂАНА

СТИГЛИ ХЕЛИКОПТЕРИ ЗА ЕВАКУАЦИЈУ ГРАЂАНА

15. мај 2014.

У Чачак су из Ниша стигли хеликоптери који ће евакуисати грађане до чијих кућа не може да се допре чамцима. Током ноћи река Чемерница у Прељини код Чачка пробила је бедеме и поплавила на стотине домаћинстава. Најкритичније је у Прељинској Балузи, где је у току евакуација грађана. Грађани се евакуишу чамцима, а укључени су и хеликоптери како би се извукли грађани из неприступачних кућа.Западна Морава у Чачку расте из часа у час а вода је стигла и до спортске хале. Грађани постављају додатне џакове са песком како би спречили поплаве.
До Чачка тренутно може да се стигне једино из правца Ужица и старим путем из Краљева. На терену су екипе Сектора за ванредне ситуације и Жандармерије који помажу у евакуацији грађана. Градски штаб за ванредне ситуације донео је одлуку о прекиду наставе у школама, а од сутра до понедељка неће радити ни вртићи.

У општинском штабу у Лучанима кажу да је ноћас пробијен заштитни бедем у Ђераћу и да је вода продрла према стамбеним објектима на левој страни пута.
Спречавање продирања воде није могуће јер је код пробијања бедема вода однела део врећа са песком и три постављене заштитне бране. У месној заједници Вича угрожено је 12 домаћинстава а у две куће вода је ушла. Због прекида саобраћаја на путевима Штаб је донео препоруку да школе у Лучанима и Вичи обуставе наставу.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24370

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top