Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » У ГОРЊЕМ МИЛАНОВЦУ УВЕДЕНЕ МЕРЕ ЗАШТИТЕ ОД ПОПЛАВА

У ГОРЊЕМ МИЛАНОВЦУ УВЕДЕНЕ МЕРЕ ЗАШТИТЕ ОД ПОПЛАВА

15. мај 2014.

Министар без портфеља Велимир Илић који је у новој Влади задужен за ванредне ситуације, у раним јутрањим сатима посетио је општину Горњи Милановац и у разговору са председником општине и комадантом Општинског штаба за ванредене ситуације Милисавом Мирковићем упознат je о тренутном стању на подручју горњомилановачке општине поводом проглашене ванредне ситуације услед обилних падавина. Иначе, министар Илић је и у току ноћи пратио стање на овом подручју, понудивши помоћ надлежних државних органа на санирању штета и отклањања последица ванредне ситуације.

Непосредно пред долазак министра Илића, заседао је Штаб за ванредне ситуације са комплетираним извештајима са терена, посебно неприступачних подручја која су због обилних падавина, остала без струје и проходних путева. Најугроженија су подручја Каменице, Богданице, Коштунића, Брђана, Семедражи, Млаковца, Бањана, Драгоља, Заграђа, Угриноваца, Бољковаца, Гружанског краја, делом градског подручја непосредно поред реке Деспотовице и потока и других делова општине.

Штаб је донео одлуку да ученици основних и средњих школа данас и сутра не иду на наставу, посебно због деце на сеоском подручју који прелазе и сеоске мостове како би дошли до својих школа. У току дана биће обезбеђен и прилагођен простор Друге основне школе и сеоске школе у Теочину у виду прихватилишта за исељено становништво потопљених домаћинстава. За њих ће горњомилановачки Црвени крст обезбедити храну, чајеве, ћебад, као и све остало потребно, а што ће им омогућити волонтери ове организације. Председник Мирковић је такође наложио да се изврши набавка још неопходних џакова, као и ангажовање додатних дежурних активиста који ће их пунити и достављати према потребама.

Упућен је и позив привредницима Горњег Милановца да изврше превентивне мере расположивим сопственим снагама и средствима у обезбеђивању својих производних погона, а компанијама које су већ оштећене и које се углавном налазе у индустријској зони поред реке биће указана помоћ у складу са могућностима.

На састанку је речно да за сада стање није критично, нема људских жртава, угрожено становништво је исељено и нема разлог за панику, али штете су многобројне. Из тог разлога ће бити предузете све мере већ ангажованим многобројним људством, опремом и механизацијом испред ватрогасних, војних, полицијских, општинских и јавних институција да се спречи и санира последица настале ванредне ситуације, закључак је са састанка Штаба.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24372

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top