Nalazite se ovde:Naslovna » Економија » РАДНА ГРУПА УСВОЈИЛА ПРЕДЛОГЕ ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ ПОСЛОВНОГ ОКРУЖЕЊА

РАДНА ГРУПА УСВОЈИЛА ПРЕДЛОГЕ ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ ПОСЛОВНОГ ОКРУЖЕЊА

23. мај 2014.

У завршној фази пројекта „Унапређење пословног окружења на локалном нивоу кроз регулаторну реформу“, данас су чланови радне групе за реализцију пројекта – председник општине Милисав Мирковићу, начелница Општинске управе Горица Петровић и сви начелници ресорних одељења усвојили препоруке за поједностављење и унапређење административних поступака, на основу предлога добијених од службеника општинске управе, предлога пословног сектора добијених у процесу консултација и експертизе ОПТИМУС-а, центра за добро управљање.

Након тога, имплементација усвојених препорука се обезбеђује доношењем одређених правних аката, а које требају да усвоје општински органи. Реч је о правилнику о рационализацији рада Општинске управе и Правилнику регистра адмнистративних поступака и спровођењу принципа анализе ефеката прописа.

Данашњом радном групом председавао је Милисав Мирковић, председник општине, а о препорукама и будућим активностима говорио је Предраг Цветковић стручњак „Оптимуса“, центра за добро управљање.

Подсећамо, пројекат „Унапређење пословног окружења на локалном нивоу кроз регулаторну реформу“ у реализацији Општине Горњи Милановац, Сталне конференције градова и општина, као и „Оптимуса“, а који финансира Швајцарски државни секретаријат за економске послове – укупне вредности пројекта 176.788,00 евра, има за циљ обезбеђивања бољег пословног окружења локалних самоуправа у Србији, са фокусом на поједностављање дуготрајних и непотребно компликованих административних процеса и процедура.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24372

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top