Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » СУТРА СЕ СЛАВИ СПАСОВДАН

СУТРА СЕ СЛАВИ СПАСОВДАН

28. мај 2014.

У четвртак, 29. маја 2014. године, је Спасовдан – слава града Чачка, храма Светог Вазнесења Господњег у Чачку и манастира Вазнесење, једног од манастира Овчарско-кабларске клисуре, који чине српску Свету Гору.
У цркви Светог Вазнесења у Чачку је на Спасовдан у 8,00 сати Света Архијерејска литургија коју ће служити Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован, а у 10,00 сати је литије кроз град.
Траса литије: црква – ул. Господар Јованова до поште –ул. Кнеза Милоша до ул. Синђелићеве – ул. Синђелићевом и Железничком до „кружног тока“ у Кужељевој улици – ул. Кужељевом до ул. Жупана Страцимира – ул. Жупана Страцимира до цркве.
У 11,00 сати у црквеној порти је резање славског колача, којем ће поред свештенства овог храма, бројних угледних привредника и суграђана, присуствовати и градоначелник са сарадницима.
У 11,30 сати је освећење дечјег игралишта у црквеној порти.
Ове године, због катастрофалних поплава које су нас задесиле, Град не шаље званичне позивнице, нити организује градску Славу као претходних година.

У манастиру Вазнесење, у Овчарско – кабларској клисури, у којем се, такође, слави Спасовдан, Света Архијерејска литургија почиње у 8 сати. Манастир Вазнесење налази се са десне стране Западне Мораве, на северним падинама Овчара. У овом манастиру се од 2013. године налази делић моштију Светог Владике Николаја Велимировића, који је 1937. започео његову обнову.

 

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24372

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top