Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » ДЕО БУЏЕТСКОГ СУФИЦИТА НАМЕЊЕН ЗА ОТКЛАЊАЊЕ ПОСЛЕДИЦА ПОПЛАВА

ДЕО БУЏЕТСКОГ СУФИЦИТА НАМЕЊЕН ЗА ОТКЛАЊАЊЕ ПОСЛЕДИЦА ПОПЛАВА

28. мај 2014.

Данас је у Горњем Милановцу одржана 44. седница Општинског већа.

Између осталог, утврђен је предлог Одлуке о завршном рачуну буџета општине за 2013. годину, и према овом предлогу Одлуке, буџетски суфицит – нераспоређени вишак прихода и примања износи 165.775.887,82 динара. Остварени суфицит распоређен је пре свега јавним предузећима за отклањање последица елементарне непогоде која је задесила територију Општине Горњи Милановац. Највећи део суфицита опредељен је за капиталне расходе односно за наставак започетих инвестиција, пре свега Дома културе, као и иницијална средства за Нову индустријску зону.
Према речима Председника општине Милисава Мирковића, према извештајима који пристижу од комисија са терена, штете проузроковане обилним кишним падавинама су огромне, а о износима тих штета конкретно се може говорити по завршетку рада стручних комисија до краја текуће недеље. Како је даље истакао, остварени суфицит омогућиће Општини Горњи Милановац да не одустаје од планираних инвестиција за ову годину, а да се истовремено приступи и санирању последица елементарне непогоде, посебно се захваливши милановачкој привреди, удружењима, појединцима као и пријатељским општинама које својим донацијама дају и те како значајан допринос лакшем и бржем санирању штета.
Поводом нанетих штета на плодним пољопривредним земљиштима на територији Општине Горњи Милановац, а у циљу да се пољопривредним произвођачима олакша ситуација у којој су се нашли, на данашњој седници утврђен је и предлог Одлуке о измени Одлуке о утврђивању елемената пореза на имовину за територију Општине Горњи Милановац којом се изузимају од опорезивања порески обвезници који поседују пољопривредно и шумско земљиште, физичка лица тј. обвезници који не воде пословне књиге.
Данас су разматране и измене и допуне Програма пословања и финансијских планова Јавног предузећа за изградњу Општине Горњи Милановац, Јавног предузећа за путеве Општине Горњи Милановац и Јавног комуналног предузећа „Горњи Милановац“ којима се распоређују додатна средства опредељена овим предузећима и то како за за отклањање последица елементарне непогоде која је задесила територију Општине Горњи Милановац тако и за асфалтирање локалних путева, изградњу водовода ка Руднику…
Имајући у виду да је Општина Горњи Милановац ушла пројекат „Унапређење пословног окружења на локалном нивоу кроз регулаторну реформу“ који спроводе Стална конференција градова и општина и „Оптимус“, а који има за циљ обезбеђивање бољег пословног окружења локалних самоуправа у Србији, са фокусом на поједностављање дуготрајних и непотребно компликованих административних процеса и процедура, данас су донети Закључак о рационализацији рада Општинске управе Општине Горњи Милановац и Закључак о успостављању регистра административних поступака који се спроводе у Општинској управи Општине Горњи Милановац.
На крају седнице, формирана је Комисија за спровођење поступка јавног конкурса за доделу подстицајних средстава намењених пољопривреди и за доделу средстава удружењима усвојених буџетом општине Горњи Милановац за 2014. годину који ће бити објављени у сутрашњем броју „Таковских новина“ и званичној интернет презентацији Општине Горњи Милановац.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24372

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top