Nalazite se ovde:Naslovna » Образовање » ЕДУКАЦИЈА ИЗ ОБЛАСТИ ЗАПОШЉАВАЊА И СОЦИЈАЛНЕ ПОЛИТИКЕ

ЕДУКАЦИЈА ИЗ ОБЛАСТИ ЗАПОШЉАВАЊА И СОЦИЈАЛНЕ ПОЛИТИКЕ

3. јун 2014.

Представник Општинске управе општине Горњи Милановац, испред канцеларије за младе, Марко Џелетовић боравио је у петодневној студијској посети у француском граду Бордоу, поводом твининг пројекта “Припрема институција тржишта рада у Републици Србији за Европску стратегију запошљавања“, који финансира Европска унија, а у сарадњи са Националном службом за запошљавање и Министарством рада, запошљавања и социјалне политике.

Делегацију Србије су чинили по један представник Министарства рада, запошљавања и социјалне политике, Националане службе за запошљавање, Савеза самосталних синдиката Србије, као и представници Локалних савета за запошљавање Горњег Милановца, Ужица, Ивањице, Бачке Паланке, Ћуприје, Крушевца и Младеновца.

Циљ посете је био сусрет са представницима француских институција тржишта рада Регионалне привредне коморе, Регионалане службе за запошљавање и приватног сектора,како би се упознали са начином на који једна држава чланица Европске уније креира и спроводи политику запошљавања на локалном нивоу. То је била прилика за размену добре праксе са локалним заинтересованим странама земаља чланице Европске уније.

Један од семинара недавно је одржан и у Горњем Милановцу.

Председник општине Милисав Мирковић је подржао чланове Локалног савета за запошљавање Горњег Милановца у одласцима на семинаре, радионице, едукације и састанке и тиме допринео овом позиву и учешћу представика наше општини у Француској.

 

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24370

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top