Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » ДАНАС ОДРЖАН ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ У ГОРЊЕМ МИЛАНОВЦУ

ДАНАС ОДРЖАН ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ У ГОРЊЕМ МИЛАНОВЦУ

4.јун 2014. године

На данас одржаном Општинском штабу за ванредне ситуације усвојен је извештај о предузетим активностима у ванредној ситуацији и извештај о штетама проузроковане невременом, као и план санације насталих штета.

-Републичка комисија за процену штете на путној привреди проценила је много већу штету него што смо ми приказали, што говори о професионалности, коректном и реалном односу свих чланова Штаба, на чему вам се захваљујем, али за нас посао није готов и тек нам предстоји дуг опоравак, рекао је данас члановима Штаба председник општине Милисав Мирковић.

У складу са надлежностима Штаба данас су одређене следеће активности:

ЈП за изградњу општине има у обавези да одмах приступи чишћењу и уређењу корита реке Деспотовице од последица поплава, како би се створили услови за изградњу оштећене подзиде.

Горњомилановачко ЈП за путеве, да у сарадњи са ЈП “Путеви Србије“ предузме све мере и радове на санацији оштећених путева и мостова, према приоритету.

ЈКП “Горњи Милановац“ да предузме све мере и радове на санацији оштећене водоводне и канализационе мреже, изврши преглед изворишта за водоснабдевање, Система за пречишћавање отпадних вода, чишћење високе бране “Бањани“ у Горњим Бањанима.

Данас је усвојен и ценовник материјала и услуга који се примењује за изведене радове и пружене услуге у време трајања ванредне ситуације.

Обавезује се Одељење за месне заједнице, да пружи стручну помоћ Саветима месних заједница на усмеравању одобрених финансијских средстава у отклањању последица поплава и клизишта на својој територији.

Комисија за евиденцију клизишта и процену штете, да настави са радом на терену према захтевима грађана и да предложи план санације евидентираних клизишта и објеката према приоритетима

ОО Црвеног Крста и Центар за социјални рад да наставе са поделом хуманитарне помоћи у храни и средствима за хигијену лицима са угроженог подручја као и адаптацију поплављених објеката према могућностима. Комисије за процену штата настављају са радом на терену, обрађују податке по новим пријавама и исказују финансијске показатеље процене штета.

Обавезују се сви субјекти који учествују у санирању последица елементарне непогоде да стриктно воде евиденцију како о утрошку материјала тако и финансијских средстава наменски опредељених, закључци су данашње седнице Штаба.

 

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24407

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top