Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » ГОРЊОМИЛАНОВЧАНИ ОБЕЛЕЖИЛИ СВЕТСКИ ДАН ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

ГОРЊОМИЛАНОВЧАНИ ОБЕЛЕЖИЛИ СВЕТСКИ ДАН ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

5. јун 2014.

Светски Дан заштите животне средине обележен је данас у Горњем Милановцу, који се у целом свету обележава сваког 5. јуна кроз разне активности и кампање, са циљем да се скрене пажња јавности на бројне еколошке проблеме и потребу очувања животне средине.

Тим поводом председник општине Милисав Мирковић уприличио је данас пријем за директоре основних и средњих школа са подручја општине Горњи Милановац који су организовано са својим ученицима учествовали и дали велики допринос у пролећној акцији под називом „Уредимо наш град и општину Горњи Милановац.

У овој априлској акцији учествовало је 1.116 учесника из 46 различитих организација, односно представника општинских и државних органа, Јавних предузећа и установа, образовних установа, савета месних заједница, удружења грађана, НВО, спортског савеза, спортских клубова и ОО Црвеног крста. Укупно је у акцији сакупљено 1.500 џакова или прецизније 241м3 отпада.

Председник општине се овим поводом и великом ажурношћу захвалио свим учесницима, најпре ученицима који су били најмногобројнији, уручивши захвалнице њиховим школама.

  • Констатација свих присутних на пријему је да се учешћем младих у овим акцијама очувања животне средине, развија и унапређује њихова еколошка свест и подстрек за будућност са циљем да млади наставе да буду активни у уређењу своје околине, али са апелом и старијима да им буду добар пример. Такође, сви су сагласни са предлогом да масовна акција уређења града и околине се врши више пута годишње у организацији Општинске управе, односно еколошке канцеларије, а да школе и даље врше едукације на ову тему и наставе са индивидуалним радним акцијама уређења школских дворишта и околине. Заправо, све ове акције са разлогом Горњи Милановац сврставају међу најуређенијим градовима Србије. Прихваћен је и један од коментара да то што се природи отпадом науди, управо тај отпад природа је овим поплавама вратила.

На пријему у организацији председника општине су поред директора свих горњомилановачких школа, присуствовали начелница Општинске управе, заменик председника општине, представници еколошке канцеларије и медији.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24372

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top