Nalazite se ovde:Naslovna » Политика » ПОНИШТЕНА ЈАВНА НАБАВКА СРЕДСТАВА ЗА 54. САБОР ТРУБАЧА

ПОНИШТЕНА ЈАВНА НАБАВКА СРЕДСТАВА ЗА 54. САБОР ТРУБАЧА

5. јун 2014.

 

Поништена јавна набавка услуга за прибављање средстава
за финансирање 54. Драгачевског сабора трубача у Гучи.

Републичка комисија за заштиту права у поступцима јавних набавки, својим решењем бр. 4-00-839/2014 од 08.05.2014. године, у целини поништила је отворени поступак јавне набавке услуга – прибављање средстава за финансирање 54. Драгачевског сабора трубача у Гучи, наручиоца Центра за културу и спорт у Гучи.

Као разлоге за поништај наводи да је у поступку одлучивања по захтеву за заштиту права једног од понуђача, предатом пре истека рока за подношење понуда, оспорен начин на који је сачињена конкурсна документација и да су услови „дискриминаторски“ постављени.

Да је била оправдана сумња да је читав поступак јавне набавке незаконито покренуо Адам Тадић, директор Центра за културу уместо Општинска управа, говори и чињеница да је тек на скупштини општине Лучани одржаној 27. маја 2014. године измењена одлука о организацији ове манифестације у делу преношења надлежности са Општинске управе на Центар за културу, а јавна набавка је покренута 24.03.2014.године, што је класична злоупотреба службеног положаја која покреће и кривичну одговорност и смену. Уз то, овдашња јавност сумња се да је цео посао хтео „наместити“ једној агенцији блиској политичкој странци којој припада како би осигурао даљу страначку подршку и останак у власти у општини Лучани и након најављених кадровских промена.

До Сабора остало је око два месеца и организатору прети опасност да остане без дела спонзорских прихода, искључиво због немарности, неодговорности, нерада и незнања.

Како је организатор Сабора Општина Лучани, Одборничка група СНС је још прошле године оценила да би због лоше организације Сабора комплетно општинско руководство требало да поднесе оставку и тако „спасе Трубу“. Вратили су се да Сабор воде готово исти они људи који су до 2002. године његово финансијско пословање држали на „позитивној нули“. Они не могу да поврате изгубљено поверење, нити репутацију ове манифестације.

У жељи за личним богаћењем фокус ангажовања им је на пратећим садржајима. Продаја пива je свугде и на сваком месту. Под шатрама хармоника, певачице и плесачице. Први пут пшрошле године није било ни трубачке будилице. Утихнуле су прангије. Комунална хигијена била је испод сваког нивоа. Трубачки оркестри бојкотовали су Гучу. Смањена је посета гостију.

Драстично су смањени и приходи, неоправдано повећани трошкови, а средстава за обнову и изградњу саборске инфраструктуре је све мање. Прошлогодишњи трошкови у висини од око 51 милион динара највећи су од постојања Сабора. Одржавање претходно урађеног никакво.

За добру организацију ове манифестације од посебног значаја за културни и привредни развој овог краја заинтересована је шира јавност. Сабор је припадао, припада и припадаће народу. Не треба дозволити никакав облик његовог узурпирања, приватизације и урушавања. А добит, ако је уопште буде и било, ове године треба усмерити на санирање последица поплава у Драгачеву.

СЛОБОДАН ЈОЛОВИЋ
Повереник ОО СНС Лучани
и шеф Одборничке групе СНС у СО Лучани

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24407

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top