Nalazite se ovde:Naslovna » Култура » НОЋ МУЗЕЈА У ГОРЊЕМ МИЛАНОВЦУ

НОЋ МУЗЕЈА У ГОРЊЕМ МИЛАНОВЦУ

6. јун 2014.

Музеј рудничко-таковског краја организује Ноћ музеја 2014.
Овогодишња Ноћ музеја, трећа по реду 7. јуна 2014. године, у 18 сати, отварањем изложбе макета бродова КРОЗ БУРУ И ВЕТРОВЕ, дело милановачког бродомакетара Немање Поњавића. Посетиоци могу погледати и изложбу О МУЗЕЈУ У МУЗЕЈУ, која је отворена поводом двадесетогодишњице оснивања наше установе.
Традиционални турнир ШАХ У МУЗЕЈУ одржаће се нешто касније, од 18.30 сати, а са посебним нестрпљењем очекујемо представу за децу ПРИНЦЕЗА И ДВА ЉУТА ГУСАРА, београдске позоришне трупе Маxимус арт, од 19 сати.
Додела награда за пристигле радове на фотоконкурс Музеја КРИПТОГРАФИЈА: КРОЗ БУРУ И ВЕТРОВЕ, заказана је за 20 сати.
Филозофска секција Гимназије “Таковски устанак”, припремила је за сценски приказ МУЗЕ СУ КОД КУЋЕ, који ће бити приказан од 21.00.
Посетиоци НОЋИ МУЗЕЈА, биће још у прилици да погледају и пратећу изложбу XИИ Бијенала минијатурне уметности-скулптуре малог формата уметника Косте Богдановића.
Постаје већ традиција да се Ноћ музеја организује и на сеоском подручју, тако да ће се у селу Брезна програмом ПРАТИМО ТРАГ ЕКСПОНАТА, скренути пажња на духовност у простору око Цркве Светог Димитрија , где је колекционар Сретен Љубеновић Конкордије основао 1950-их први музеј у овом крају.
Музеј рудничко-таковског краја покушаће уз помоћ посетиоца да допринесе санирању последица поплава, нудећи своју вишегодишњу богату издавачку делатност по изузетно сниженим ценама а сав приход биће уплаћен на рачуне за помоћ настрадалима од поплава.

Сви заинтересовани најмлађи суграђани могу да понесу своје фото апарате, ако желе да се фотографишу у гусарском амбијенту.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24372

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top