Nalazite se ovde:Naslovna » Образовање » ДЕЛЕГАЦИЈА ГОРЊЕГ МИЛАНОВЦА УЧЕСТВОВАЛА НА СЕДНИЦИ ОДБОРА ЗА ОБРАЗОВАЊЕ, КУЛТУРУ, ОМЛАДИНУ И СПОРТ

ДЕЛЕГАЦИЈА ГОРЊЕГ МИЛАНОВЦА УЧЕСТВОВАЛА НА СЕДНИЦИ ОДБОРА ЗА ОБРАЗОВАЊЕ, КУЛТУРУ, ОМЛАДИНУ И СПОРТ

12. јун 2014.

Седница Одбора за образовање, културу, омладину и спорт у организацији Сталне конференције градова и општина одржана је недавно у Београду на којој су учествовали и представници Општине Горњи Милановац. Горњомилановачку општинску делегацију представљали су Љиљана Тешић, начелник Одељења за друштвене делатности Општинске управе, Марко Џелетовић, општински координатор Канцеларије за младе, Снежана Станковић, председник Управног одбора Волонтерског центр и Драгослав Шекуларац, волонтер ОО Црвеног крста, студент IV године Медицинског факултета у Крагујевцу.

Поред конституисања Одбора, усвајања Пословника о раду Одбора, Усвајања информације о Акционом плану СКГО за текућу годину, представљања новог Закона о младима и могућим иницијативама за његове измене, посебна пажња посвећена је теми „Улога младих у обнови земље“, из разлога што су млади волонтери показали огроман ентузијазам током претходних дешавања – елементарне непогоде која је задесила нашу земљу.

 На тему „Млади у акцији из угла локалних самоуправа“, своје презентације, односно искуства од свих чланица градова и општина у СКГО, имали су представници Града Ваљево и Општине Горњи Милановац.

Општина Горњи Милановац је своју презентацију „Млади у акцији“, представила преко канцеларије за младе. Презентација је садржана из две фазе: У првој фази презентоване су активности предвиђене у недавно усвојеном ЛАП-у за младе, а други део се односио на презентовање искустава и активности везаних за рад са младима, то јест преношење сопствених утисака на ангажовању Драгослава Шекуларца у поплављеном Обреновцу, везаних за пожртвованост и ангажовање младих из Горњег Милановца приликом пружања помоћи угроженом становништву у Обреновцу.

Овом одбору присуствовали су и Снежана Клашња, помоћница Министра омладине и спорта, Александар Воштић, шеф Одсека за стратешке, аналитичке и нормативне послове Министарства омладине и спорта, Весна Миленовић, генерална секретарка Црвеног крста Србије и Марија Булат из Кровне организације младих Србије.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24372

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top