Nalazite se ovde:Naslovna » Политика » САОПШТЕЊЕ ПОВЕРЕНИКА ОПШТИНСКОГ ОДБОРА СНС ЛУЧАНИ

САОПШТЕЊЕ ПОВЕРЕНИКА ОПШТИНСКОГ ОДБОРА СНС ЛУЧАНИ

12. јун 2014.

Поводом увреда и изјава Адама Тадића објављених на порталу Гласа западне Србије под насловом “Припреме за 54. Сабор трубача у Гучи“ и објављивања увредљивих коментара на ГЗС, са намером да изманипулише јавност и своју одговорност за обављање јавног посла пренесе на терен личних односа, чинећи то на најприземнији и примитивнији начин, обраћам се јавности дајући следеће

С А О П Ш Т Е Њ Е

Ја, Слободан Јоловић из Гуче, рођен сам 13.02.1955. године у Гучи, где и сада живим (још немам 60 година, школу сам завршио много пре). Основну и средњу школу завршио сам у Гучи, вишу економску (државну) у Београду а високо образовање VII1 СС – дипломирани економиста и стекао академско звање – магистар економских наука у Новом саду. Моју диплому је „верификовало“ 45 доктора наука. Ментор на изради магистарске тезе био ми је уважени проф. Др.Миленко Џелетовић а председник комисије за одбрану магистарског рада такође уважени, познати и признати проф. Др.Бојан Димитријевић. Имам положен државни испит, обучен сам за рад на рачунарима, положен возачки испит… и радно искуство од око 37,5 година (у привреди 17,7, Државној управи 11 и локалној самоуправи око 8,8 година). Школовао сам се и усавршавао о свом трошку, никада нисам био ничији стипендиста нити било чији динар потрошио на себи. Ником ништа не дугујем. Редовно плаћам порез и остале дажбине општини и Држави.

Родитељи су ми умрли и на њих сам поносан. Бавили су се пољопривредом и поштено живели од свог рада. Нису могли да ме материјално подрже и школују, па све што сам стекао у животу стекао својима радом. Имам двособан стан из откупа у Гучи од (54 м2), половно купљена путничка кола и легално поседујем оружје. Од прошле године и припадајући део наследства од родитеља у Велесу (око 2 ха земље и викенд-кућу). Мом брату припало је старо домаћинство родитеља и већи део земље. Због тога он се одрекао двособног стана у Чачку који је стекао пре 20-25 година радећи најтеже послове у Ираку (као радник београдског ГП „Изолација“) у корист моје ћерке, која као архитета ради у „Енергопројекту“ у иностранству, Држава Оман.

У животу радио сам све и ничег се не стидим нити данас дан. Од најобичнијих радова у пољопривреди, гајио малине, садио кромпир. И данас моје и имање мог брата једно је од најобрађенијих у селу. Радио сам у привреди (ПДП „Воћар-продукт“ Гуча) на пословима промета робе на велико и мало, референта унутрашње контроле и пореза, био комерцијалиста, руководилац РЈ Трговина, а потом основао и приватно предузеће које сам пренео брату и које и данас успешно послује као „Балкан 91“ у Гучи, запошљава раднике и редовно исплаћује плате, порезе, доприносе и остале јавне приходе општини Лучани и Држави Србији и не дугује ником ништа. У Државној управи радио сам у Министарству финансија – Пореској управи на пословима инспектора и руководиоца групе Финансијске полиције и начелника Оделења ПУ Лучани у Гучи, а у локалној самоуправи биран на место председника СО а потом и општине Лучани (2004 на непосредним избором и остварио један од најбољих изборних резултата у Србији).

У војсци, на војним вежбама, и као резервиста МУП-а, рату и омладинским радним акцијама широм земље провео сам око 4,5 година. Никада нисам осуђиван нити је против мене вођен, нити се води, кривични поступак што је најбољи доказ да нисам „лажов и преварант“ како тврди Тадић, који ће то овога пута морати то да докаже на суду, јер ће он бити први човек кога ћу тужити у животу. Ја сам одговоран човек и никад у јавности на дајем личне, не проверене и увредљиве изјаве, нити саопштења.

Републичка комисија за заштиту права у поступцима јавних набавки у целини је поништила отворени поступак јавне набавке услуга за прибављање средстава за финансирање 54. Сабора трубача, својим решењем број 4-00-839/2014 од 08.05.2014. године. Нека каже да ли је то тачно или не?

Добро Тадић зна колико сам му помогао кад је остао без посла. И њему и његовој супрузи. А како ми то враћа. Било би добро да мало чује глас народа и дозове се памети.

Од 2000-те године, а и раније, побеђивао сам на свим изборним листама у општини Лучани. Чак и на прошлим локалним, када се „кука и мотика“ удружила против мене са изборним програмом „гласајте кога хоћете, немојте само Јоловића“.

За рад и постигнуте резултате у раду добитник сам великог броја војничких, радних и јавних признања: Значка „Примеран војник“, наградно одсуство као најбољи војник у класи…, Плакета општине Лучани, Златна значка Црвеног крста Србије, проглашаван најбољим радником готово свугде где сам радио: у „Воћар-продукт“-у, Финансијској полицици, Пореској управи, општина Лучани у моје време била позната и призната… Пет година узастопно био сам проглашаван међу 300 најутицајнијих у Србији, итд. Да ли то неком смета и због тога стално покушава да ме руши пошто не може да ми оспори рад и резултате рада покушава да ми углед умањи сталним пљивањем а тиме највише говори о себе.

Одборничка група СНС подржаће смену Адама Тадића са места директора Центра за културу и спорт општине Лучани уколико такву иницијативу покрене део одборника који сада чине скупштинску већину и затражити одговор од надлежних Дражавних органа на питање ко је и због чега хтео да ме убије 2006. године, ко стоји иза тога, ко и због чега је платио изнајмљеног убицу, зашто полиција ћути о томе и да ли драгачевским сабором трубача у Гучи поново хоће да завлада београдска и гучка група криминалаца, која припада тзв. саборској мафији. Сабор трубача до 2004. године је пословао негативно јер су се појединци богатили. Мојим доласком на место председника општине скупштинске одлуке су олакшале џепове саборске мафије па су због тога покушали да ме убију. А мојим одласком са места председника општине од 2012. године одлука о организацији Сабора је пет пута мењана. Зашто?

Нећемо дозволити да Сабор трубача никоме буде текући рачун за прање новца, па се ви копрцајте колико хоћете.

Гуча, 12.06.2014. године

СЛОБОДАН ЈОЛОВИЋ
Повереник ОО СНС Лучани и Шеф одборничке групе
Председник општине Лучани и Саборског одбора од 2004-2012 године

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24370

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top