Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » АМБАСАДОРКА МАКЕДОНИЈЕ ПОСЕТИЛА ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ

АМБАСАДОРКА МАКЕДОНИЈЕ ПОСЕТИЛА ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ

13. јун 2014.

Њ.Е. Вере Јовановски Типко састала се данас са представницима општине Горњи Милановац у кабинету председника општине, а затим је планирана посета руднику и флотацији „Рудник доо“ и посета фабрици текстила у Горњем Милановцу.
Амбасадорку Македоније у Србији Њ. Е. Веру Јовановски Типко са сарадницима и представнике горњомилановачког Удружења Македонаца, примио је данас председник општине Милисав Мирковић са сарадницима.
У разговору председник општине је изразио велику захавлност на ажурности братимљених Македонских општина Куманово и Кавадарци који су међу првима упутили робну помоћ угроженима горњомилановачке општине приликом мајских поплава. Амбасадорка Македоније рекла је да је у потпуности упућена о сарадњи македонског народа са Горњим Милановцем и да је потребно још више продубити привредну, културну, спортску и сарадњу у образовању.

О својим активностима у Удружењу Македонаца „Даме Грујев“ за цео Моравички округ, са седиштем у Горњем Милановцу, говорили су председник Удружења Славе Груевски и др Илко Трајковски, рекавши и да су задовољни са сарадњом са локалним самоуправама у целом округу, посебно горњомилановачком, али да су у плану и нове идеје које ће у наредном периоду покушати да реализују, тако да им је за сада само неопходан неки канцеларијски простор у Горњем Милановцу како би били више оперативнији.

Састанку су присуствоавали и председница Скупштине општине Јадранка Достанић, начелница Општинске управе Горица Петровић и заменик председника општине Мирослав Миловановић.

 

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24372

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top