Nalazite se ovde:Naslovna » Економија » ДОДЕЉЕНА ПРИЗНАЊА ЗА НАЈБОЉЕ СРПСКЕ ШЉИВОВИЦЕ

ДОДЕЉЕНА ПРИЗНАЊА ЗА НАЈБОЉЕ СРПСКЕ ШЉИВОВИЦЕ

13. јун 2014.

Данас су у Институту за воћарство додељена признања за најбоље ракије шљивовице са „Смотре најбољих српских шљивовица за 2013.“ Ово је трећа година како се под покровитељством града Чачка одржава манифестација, на којој се такмиче само шљивовице произвођача из Србије, Републике Српске и Космета које су прошле године биле међу прве три на неком од регионалних надметања у Осечини, Тополи, Горњој Трепчи, Пријепољу, Блацу, Књажевцу, Баљевцу на Ибру и Сочаници на Космету. Комисија је састављена од врхунских познавалаца националног акохолног пића. Председник је редовни професор Пољопривредног факултета у Земуну, др Нинослав Никићевић, заменик инжењер Милољуб Гојковић, а чланови Верољуб Урошевић, професор др Веле Тешовић, Велимир Митровић, професор др Светомир Милојевић, Милош Петрић, Иван Урошевић и мр Бранко Поповић.

Најбоља је била ракија Мирка Добросављевића из Доње Трепче. Комисија за сензорско оцењивање ракија наградила је ову ракију, произведену 2000. године, највишом оценом  – 19,06 бодова. Воћарством и производњом ракије почео је да се бави из хобија, после одласка у пензију, а велику улогу у његовом новом „споредном занимању“ имао је његов комшија, реномирани произвођач ракија и власник „Минићеве куће ракије“ – Станимир Цане Минић.

Друго и треће место на овој смотри заузели произвођачи из чачанског краја, професор др Милан Плазинић из Премеће са 18,79 бодова за ракију из 1995. године и Станимир Минић из Доње Трепче са 18,78 са ракијом из 2002. године. Најстарију ракију у овој конкуренцији имао је Предраг Дивац чија је ракија из 1992. године.

Комисија за сензорско оцењивање ракија и највишу оцену – 19,06 бодова –

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24407

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top