Nalazite se ovde:Naslovna » Економија » ФИНАНСИЈСКА ПОМОЋ ЗА ПРЕДУЗЕТНИЦЕ ГОРЊЕГ МИЛАНОВЦА

ФИНАНСИЈСКА ПОМОЋ ЗА ПРЕДУЗЕТНИЦЕ ГОРЊЕГ МИЛАНОВЦА

20. јун 2014.

Промоција програма подршке женском предузетништву кроз доделу бесповратне финансијске помоћи у текућој години одржана је  у Горњем Милановцу у организацији Националне агенције за регионални развој у сарадњи са акредитованим регионалним развојним агенцијама.

Позиву се одазвало око петнаест Горњомилановчанки, а право на учешће у овом програму имају микро, мала и средња предузећа у власништву и управи жена. Износ бесповратних средстава помоћи предузетницама може бити од 50.000 до 300.000 динара у зависности од категорије за коју предузетнице конкуришу. А категорије су следеће:

  • Побољшање постојећих и развој нових производа/услуга

  • Побољшање постојећих и развој нових технолошких процеса

  • Тестирање нових производа

  • Израду и имплементацију специјализованог софтвера

  • Нови дизајн производа и амбалажа

  • Електронску презентацију предузећа

  • Едукацију менаџмента и запослених кроз специјализоване обуке

  • Уређење пословања у складу са захтевима међународних стандарда пословања у смислу сертификације, ресертификације, имплементације стандарда и обележавање производа „CE“ знаком

Национална агенција ће подржати пројекте микро, малих и средњих предузећа у којима учешће жена у власништви износи преко 25%, које истовремено управљају пословањем, као и предузетника чији је оснивач жена, кроз учешће у финансирању трошкова пружаоца услуга. Минималана износ државне помоћи који се додељује кориснику не сме прећи 200.000 евра у динарској противредности у трогодишњем фискалном периоду, а за реализацију дефинисаних активности средства се додељују у износу од 50.000 до 300.000 динара. Позив је расписан 6.јуна и трајаће до 11.јула

Горњомилановчанкама су данашње координаторке из Регионалне агенције за просторни и економски развој из Краљева, одржале промоцију овог Програма и поделиле потребне формуларе са којима могу конкурисати за ова бесповратна средства, пружајући додатне савете и инструкције.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24370

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top