Nalazite se ovde:Naslovna » Економија » ПОДРШКА СКУПШТИНЕ СРБИЈЕ ЖЕНСКОМ ПРЕДУЗЕТНИШТВУ

ПОДРШКА СКУПШТИНЕ СРБИЈЕ ЖЕНСКОМ ПРЕДУЗЕТНИШТВУ

25. јун 2014.
Удружење пословних жена Србије организовало је данас у Прес центру Удружења новинара Србије Округли сто на тему „Нацрт Резолуције о подршци Народне скупштине Србије развоју женског предузетништва“.
Овај, други по реду, округли сто је део пројекта „Предузетнице доприносе развоју економске политике у новом политичком контексту“, који је финансиран од стране Делегације Европске Уније у Србији и Канцеларије за сарадњу са цивилним друштвом Владе Републике Србије.Институционалну подршку пројекту пружа Народна скупштина Републике Србије.
Циљ оваквих округлих столова је да се представљањем иницијатива предузетница, помогне у доношењу одлука, које треба да дају допринос  у процесу усвајања политика које се односе на питања унапређења и развоја женског предузетништва. Закључци са ових састанка биће укључени у Резолуцију за подршку женском предузетништву у Србији, чији је нацрт представљен на данашњем скупу.
На почетку скупа др Сања Поповић Пантић, председница Удружења пословних жена Србије, представила је досадашње активности и резултате на пројекту „Предузетнице доприносе“. Она је истакла важност подстицања женског предузетништва у Србији, подсећајући на усвојену Резолуцију у Европском парламенту 2011. године, којом се позивају националне владе да охрабре женско предузетништво.
Посланица Народне скупштине Републике Србије и председница Одбора за привреду, регионални развој, трговину, туризам и енергетику, др Александра Томић говорила је о раду овог Одбора као и његовој досадашњој подршци женском предузетништву у Србији, док је посланица Марија Обрадовић и председница Одбора за одбрану и безбедност и координаторка Женске парламентарне мреже, представила Нацрт Резолуције за подршку женском предузетништву од стране Парламента.
Поред Београда и Бачког Петровца у којима је Нацрт Резолуције већ промовисан, биће представљен и предузетницама у Чачку, Ваљеву, Зајечару, Суботици и Бујановцу. На крају пројекта, у новембру, планирано је да Резолуција буде верификована од стране председника Парламента.
Округле столове прати и обука заинтересованих представника локалних власти и предузетница о родном буџетирању са циљем да се упознају са значајем равномерног трошења буџета у корист оба пола подједнако, као и контролом тог процеса.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24372

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top