Nalazite se ovde:Naslovna » Спорт » ПЕТ ТИТУЛА ДРЖАВНОГ ПРВАКА ЗА БИЦИКЛИСТЕ „БОРЦА“

ПЕТ ТИТУЛА ДРЖАВНОГ ПРВАКА ЗА БИЦИКЛИСТЕ „БОРЦА“

30. јун 2014.

Сениорска екипа бициклистичког клуба „БОРАЦ“, екипа млађих кадета, Марко Даниловић у конкуренцији такмичара до 23 године, Давид Костић у конкуренцији млађих кадета освојили шампионске титуле на овогодишњем Првенству Србије у друмском бициклизму.

Овогодишње Првенство Србије у друмском бициклизму одржано је од 27-29. јуна у Ердевику, Шапцу и Београду.

Првог дана у Ердевику одржано је првенство у вожњи на хронометар. У овој дисциплини за коју је потребна и специјална опрема наступио је по један представник Борца у свакој узрасној категорији.
У конкуренцији младјих кадета, који су возили 5км, Давид Костић освојио је прво место.
У конкуренцији сениора до 23 године, који су возили 30км, Марко Даниловић освојио је прво место док је у апсолутној конкуренцији био трећи.
У конкуренцији јуниора, који су возили 20км, Никола Трипковић освојио је четврто место.
У конкуренцији кадета, који су возили 10км, Александар Петровић освојио је седмо место.
Другог дана у Богосавцу од Шапца, вожено је првенство за младје категорије у дисциплини друмска трка. Младји кадети возили су два круга у укупној дужини од 25км. Давид Костић у соло вожњи убедљиво осваја прво место и још једну титулу Првака Србије. Стефан Сретеновић освојио је четврто место и Васојевић Игор био шести. У екипној конкуренцији Борац осваја шампионску титулу.
Кадети су возили 5 кругова у укупној дужини од 62км. У задњем кругу одвојило се пет такмичара и занимљив спринт одлучивао је победника. Александар Петровић за пола точка губи титулу првака Србије и осваја друго место и сребрну медаљу. Са заостатком од око 3 минута стигла је друга група у којој Матија Зорић осваја једанаесто место и Милан Миливојевић тринаесто место. У екипној конкуренцији Борац осваја треће место.
Трећег дана у Београду, на кружној стази у Кошутњаку, за титуле Првака Србије борили су се сениори и јуниори. Стаза изузетно тешка, мали круг од 6км у коме је стрм успон од 1.5км. Сениори Борца не довољно опорављени после два тешка пада који су имали на трци КРОЗ СРБИЈУ која је завршена прошле недеље, пошли су на првенство са великом неизвесношћу. На трци КРОЗ СРБИЈУ Јован Зекавица је у паду добио лакши потрес мозга и повреду кука, док је Стефан Стефановић такодје у паду имао повреду рамена и колена. Током целе протекле недеље они су се опорављали од повреда и њихов наступ био је неизвестан до задњег дана. Недовољно опорављени ипак су наступили, али то је било далеко од њихових најбољих издања. У таквој ситуацији све наде полагане су у Марка Даниловића. Већ у другом кругу, а возило се 18 кругова(120.6км), Даниловић на спусту пада, ломи бицикл и добија озбиљне подеротине на куку. У том тренутку трка добија сасвим други ток, конкуренција види своју шансу, а стручно водјство Борца брзо се реорганизује. Марко Даниловић добија резервни бицикл, наставља трку и даје се се у потеру за остатком каравана. Увидело се да су све шансе за висок појединачни пласман пропале, акценат је дат на екипном пласману. У првој групи остаје једино ГоранАнтонијевић, који успева на крају да освоји шесто место у апсолутној конкуренцији, односно треће место у конкуренцији такмичара до 23 године. Стефан Стефановић сачекује Марка Даниловића и заједно су се борили са штоперицом за време екипе, а Јован Зекавица остаје да мотри на треће возаче конкурентских екипа. После велике борбе Марко Даниловић осваја девето место, Стефан Стефановић десето и Јован Зекавица дванаесто место. Ови скромни појединачни резултати ипак су у збиру времена екипа донели убедљиву победу Борцу и шампионску титулу испред ОБК Београда и Металца из Краљева. Титулу Првака Србије у апсолутној конкуренцији и конкуренцији такмичара до 23 године у појединачној конкуренцији освојио је Милош Борисављевић из Металца ЦЦН Краљево, испред Ивана Стевића и Небојише Јовановића из ОБК Београда.
У јуниорској конкуренцији, који су возили 93.8км, екипа Борца освојила је треће место. Појединачно Никола Трипковић освојио је шесто место, Урош Шуњеварић и Немања Колаковић освојили су седамнаесто и осамнаесто место. Титулу првака Србије освојио је Душан Рајовић из Металца ЦЦН Краљево.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24407

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top