Nalazite se ovde:Naslovna » Спорт » ПОБЕДА СЕНИОРСКЕ ЕКИПЕ БОРЦА И ДАВИДА КОСТИЋА НА ТРЕЋОЈ ТРЦИ ЗА КУП СРБИЈЕ

ПОБЕДА СЕНИОРСКЕ ЕКИПЕ БОРЦА И ДАВИДА КОСТИЋА НА ТРЕЋОЈ ТРЦИ ЗА КУП СРБИЈЕ

7. јул 2014.

На трећој трци за Куп Србије у друмском бициклизму која је одржана у Апатину, сениорска екипа Бициклистичког клуба „Борац“ и млађи кадет Давид Костић освојили су прва места, друго место освојила јуниорска екипа и млађи кадет Стефан Сретеновић, а трећа места сениор Јован Зекавица и кадет Александар Петровић.

После Првенства Србије које је завршено прошле недеље, настављено је такмичење у оквиру Купа Србије у друмском бициклизму. Трећа трка у овом систему такмичења одржана је у Апатину у оквиру “Апатинских рибарских вечери”.

Сениори су возили стазу од Апатина преко Сомбора, Пригревице, Оџака, Богојева до Бање Јануковић у дужини од 128 км. Стаза равна са доста ветра и вожња са доста тактике. У таквим условима бициклисти „Борца“ не сналазе се најбоље, тако да је дозвољен рани бег који се није уловио до краја. Двоструку победу односе бициклисти ОБК „Београд“, прво место осваја Дејан Марић испред свог клупског друга Небојише Јовановића, док су Јован Зекавица и Горан Антонијевић освојили треће и четврто место. Екипну победу „Борцу“ доноси Марко Даниловић, освојивши осмо место, што је далеко боље од времена које су имали трећи возачи осталих екипа.

Јуниори су возили заједно са сениорима и сва три члана екипе Борца дошла су заједно у другој великој групи. У својој категорији освојили су Никола Трипковић осмо место, Јован Ђукановић десето и Вук Милосављевић једанаесто место. Ти резултати били су довољно да екипа буде другопласирана иза „Партизана“ Београд.

Кадети и младји кадети возили су заједно стазу од Апатина преко Пригревице до Бање Јануковић у дужини од 40 км. У интересантној борби, одвојила су се два такмичара који су победили трку, Јован Јовановић из екипе „БОБА“ Ваљево и Андрија Јоксимовић из „Партизана“ Београд. Одмах иза њих стиже и Борчев кадет Александар Петровић и осваја треће место. У великој групи стижу остале наде „Борца“ и у спринту млађи кадети Давид Костић и Стефан Сретеновић освајају прво и друго место у својој категорији. Трећи млађи кадет Игор Васојевић имао је лом бицикла тако да није завршио трку. Кадети Милан Миливојевић и Матија Зорић освајају једанаесто и дванаесто место, што екипи доноси друго место.

Следећа трка у оквиру Купа Србије одржава се 13. јула у Шиду трком “Улицама Саве Шумановића”.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24368

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top