Nalazite se ovde:Naslovna » Култура » ОДРЖАНА 43. РЕВИЈА ФИЛМСКОГ СТВАРАЛАШТВА ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ СРБИЈЕ

ОДРЖАНА 43. РЕВИЈА ФИЛМСКОГ СТВАРАЛАШТВА ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ СРБИЈЕ

8. јул 2014.
На 43. ревији филмског стваралаштва деце и омладине Србије, која је недавно одржана у Београду Културни центар Горњи Милановац награђен је признањем за најуспешнију продукцију.
Међу 25 филмова који су приказани у такмичарском делу фестивала у категорији филмова младих од 15 до 19 година нашла су се чак три филмска остварења из продукције Културног центра. Реч је о филмовима: „Вера“ Слађане Бушић (ментор: Игор Тохољ), „Гибо – супер лимар и тата-мата за све остало“, Рајне Маринковић и Страхиње Николића (ментор: Игор Тохољ) и „Радови у току“, Емилије Филиповић (ментор: Игор Тохољ). Како је саопштено на додели награда сва три филма су оцењена високим оценама што је Културном центру донело вредно признање.
Иначе, Жири 43. ревије филмског стваралаштва деце и омладине у саставу: Миодраг Новаковић, др Гордана Зиндовић Вукадиновић, мр Снежана Трстењак, Радослав Владић, мр Марко Стојановић, Страхиња Савић и др Светлана Безданов Гостимир за најбоље остварење прогласио је филм „Битка код Милвијског моста“, који потписује група аутора Студија цртаног филма 98 из Ниша. Урађен у црно-белој техници – цртежом на папиру и компјутерски анимиран. Филм је настао у оквиру Међународне колонији анимираног филма за децу и младе, Пантелеј 2013.године.
Иначе, на овом фестивалу поред Гран прија и награде за продукцију, додељују се и прва, друга и трећа награда за филм, као и награде за: идеју, сценарио, камеру, монтажу, тон и режију.
На 43. Ревији филмског стваралаштва деце и омладине Србије представила се и основна школа „Иво Андрић“ из Прањана. У категорији деце до 15 година, где је приказано 29 остварења основци из Прањана представили су филмове: „Јељен у пламену“, Бојана Ђоковића (ментори: Ђуро Церанић и Зоран Лекић), „Крст у Богданици“, Сање Марковић (ментори: Ђуро Церанић и Зоран Лекић) и „Огњиште у искри сећања“, Јелене Весковић (ментори: Ђуро Церанић и Зоран Лекић).

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24370

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top