Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » И У ГОРЊЕМ МИЛАНОВЦУ ДОДЕЛА НАФТНИХ ДЕРИВАТА

И У ГОРЊЕМ МИЛАНОВЦУ ДОДЕЛА НАФТНИХ ДЕРИВАТА

16. јул 2014. године

Директор Канцеларије за помоћ и обнову поплављених подручја Владе Републике Србије Марко Благојевић обавестио је председника општине Горњи Милановац Милисава Мирковића дописом у коме је наведено да ће се од сутра 17. јула вршити подела нафтних деривата пољопривредницима поплављених подручја за потребе поновне сетве површина под кукурузомсојом уништеним у мајским поплавама.

Према утврђеним списковима оштећених пољопривредника у поплавама којима се помоћ дели, а по критеријумима и мерилима Министарстава пољопривреде и заштите животне средине, Министарство унутрашњих послова – Сектор за ванредне ситуације обезбедило је корпоративне картице са одобреним количинама, а у обавези задуженог лица из општине Горњи Милановац је да преузме картицу у овом Сектору.

Раподела ће се вршити на НИС Петроловој пумпи на обилазном путу сваког дана од 8 до 17 сати, док се не расподели предвиђена количина нафтних деривата. Списак за расподелу обухвата 332 горњомилановачка пољопривредна произвођача из села Белог Поља, Бершића, Богданице, Бољковци, Брђани, Брезна, Брусница, Враћевшница, Врнчани, Гојна Гора, Горња Врбава, Горњи Бранетићи, Давидовца, Доња Врбава, Доња Црнућа, Доњи Бранетићи, Драгољ, Заграђе, Коштунићи, Крива Река, Липовац, Лозањ, Лочевци, Луњевица, Љутовница, Млаковац, Неваде, Озрем, Прањани, Рељинци, Савинац,Семедраж, Синошевићи, Таково, теочин, Трудељ, Угриновци, Церова, Шарани.

Потребно је да пољопривредници приликом преузимања нафте доставе на увид личну карту, како би били идентификовани и евидентирани, као и да потпишу изјаву о преузимању горива.

Председник општине Милисав Мирковић је као чланове радне групе  за спровођење активности поделе горива пољопривредницима, делегирао Трифуна Пауновића, члана штаба за ванредне ситуације и начелника одељења за послове месних заједница, као и председника комисије за евиденцију пољопривредног земљишта на гороњмилановачкој територији и Милену Рајичић, члана комисије за евиденцију пољопривредног земљишта на територији Општине Горњи Милановац.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24372

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top