Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » ПОЧИЊЕ „АРЛЕММ АРТ ФЕСТИВАЛ“ У АРИЉУ

ПОЧИЊЕ „АРЛЕММ АРТ ФЕСТИВАЛ“ У АРИЉУ

20. јул 2014.

„АРЛЕММ“ је културно–едукативна манифестација, која се одржава пету годину заредом у Ариљу у периоду од 20. јула до 03. августа. Окупља најеминентније уметнике, професоре и предаваче из различитих уметничких поља: класичне, духовне, традиционалне, џез музике, као и људе креативних способности, са идејом да првенствено деци и младима, а онда и свим слојевима друштва, приближи праве културне вредности.
За претходне четири године постојања, „АРЛЕММ“ је успео да заузме водеће место у културно-уметничким догађајима Србије, а недавно је освојио и „Златну плакету“ као најбоља манифестација Србије у својој категорији.
Овај пројекат се издваја, не само по свом квалитету и одабиру најбољих педагога и уметника, већ и по томе што деци, младима и свим слојевима друштва приближава праве културне вредности.
Циљ „АРЛЕММ“-а се остварује кроз препознавање и одабир младих талената, музичку едукацију деце и младих, одржавање концерата, јавних часова и предавања у области музичке културе, повезивање визуелног и звучног доживљаја у уметности и развој еколошке свести о заштити животне средине.
Програмски садржаји „АРЛЕММ-а 2014“ ће окупити најталентованију децу и омладину из земље и иностранства са којима ће радити врхунски предавачи и професори виолине, виолончела, клавира, виоле, контрабаса, духовног појања и гитаре.
Овим програмом утиче се на ширење интеркултуралног дијалога међу најмлађим предствницима локалне заједнице као и на унапређење и побољшање квалитета културне и туристичке понуде Ариља.

Свечано отварање и почетак Ариљске летње музичке манифестације – АРЛЕММ 2014 биће одржано у недељу, 20. јула са почетком у 20 сати у сали Соколског дома у Ариљу.
У 21:30  – Плато испред Соколског дома АриљеОтварање изложбе фотографија аутора Тање Драшкић–Савић под називом „АРЛЕММ – Уметнички караван“.
У 22:00Плато испред Соколског дома Ариље – Културно уметнички програм.
На „АРЛЕММ арт фестивалу“ ће ове године наступити најпознатији извођачи уметничке музике: Дивна Љубојевић, Лена Ковачевић, маестро Јован Колунџија, Слободан Тркуља и други, а биће одржане и бројне пратеће активности: креативне радионице, изложбе, филмске пројекције, модни перформанси и бројне друге активности које претварају малу средину Ариља у културни центар Србије. Сва дешавања се одигравају у Ариљу, на острву „Уски вир“ на најчистијој реци у Србији, реци Рзав, што употпуњује лепоту догађаја јер се све одвија у нетакнутој природи, са крајњим циљем доприноса културној децентрализацији Србије и духовном богаћењу читавог региона.
Више о самој манифестацији и учесницима можете прочитати на адреси: www.arlemm.rs

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24372

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top