Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » СУТРА ДОДЕЛА БЕСПОВРАТНИХ СРЕДСТАВА ЗА ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ ГОРЊЕГ МИЛАНОВЦА

СУТРА ДОДЕЛА БЕСПОВРАТНИХ СРЕДСТАВА ЗА ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ ГОРЊЕГ МИЛАНОВЦА

24. јул 2014.

Уговоре за доделу бесповратних подстицајних средстава за пољопривреду сутра ће потписати 79 горњомилановачких пољопривредника у великој сали општине Горњи Милановац од 10.00 сати. Овом приликом председник општине Милисав Мирковић ће пољопривредницима уприличити пријем и свечано уручити уговоре, као и поразговарати на тему спроведеног конкурса.

На основу извештаја Комисије за расписивање јавног конкурса за доделу бесповратних средстава, а на основу Програма подршке руралној политици, на конкурс се пријавило укупно 88 пољопривредника од тога:

60 захтева је одобрено за куповину нове механизације и опреме,

12 пољопривредника моћи ће користити општинска бесповратна средства за набавку нове опреме за наводњавање, копање артерских бунара, набавку нових цистерни за наводњавање, копање обичних бунара и уградња бетонских прстенова и копање мини акумулација,

7 пољопривредника своја бесповратна средства ће утрошити за подизање производних засада малина, купина, јабука, крушака, шљива, јагода, дуње, ароније, боровнице, вишања и трешњи и преосталих 9 пољопривредних предузимача нису испунили конкурсне услове.

У општинском овогодишњем буџету за подршку аграрној политици на подручју наше општине извојено је 20 милиона динара од тога само за расподелу бесповратних подстицајаних средства пољопривредницима је било на располагању 13.950.000 динара. Међутим, по конкурсу је подељено само 4 милиона динара.

Председник општине Милисав Мирковић је образложио да ће се се због ових неподељених бесповратних средстава овогодишњег аграрног буџета врло брзо поновити конкурс, односно јавни позив. Поједини разлози пољопривредника због неодазивања на конкурс се углавном тичу недостатака новца пољопривредника за учешће или времена за одабир бољег произвођа механизације и опреме или бољег/сертификованог расада итд.

Израђени програм, као и критеријуме за доделу субвенција, одобрило је и надлежно министарство као и горњомилановачко Општинско веће.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24372

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top