Nalazite se ovde:Naslovna » Куда вечерас » ВЕЧЕ ПОД ГРМОМ – 10. ПУТ У ТАКОВУ

ВЕЧЕ ПОД ГРМОМ – 10. ПУТ У ТАКОВУ

28. јул 2014.
Смотра народног стваралаштва – „Вече под грмом“, десета по реду, биће организована у Такову, на платоу испред Таковског грма, места где је 1815. године кнез Милош Обреновић подигао Други српски устанак.
Манифестација се, традиционално, организује на Пантелијевдан (9. август).
На Јубиларној 10. смотри, наступиће културна уметничка друштва „Шумадија“, Типопластика“, и „Брђани“ и изворне певачке групе „Црнућанка“ и „Видовдан“.
Програм ће почети у 19 сати.
Смотри у Такову претходиће изложба народног стваралаштва и заната (8. август/ 17 сати), као и изложба слика и радова у дрвету и камену назива „Љешевићи“, коју потписују браћа Тимотије, Љубо и Танско Љешевић.
– У част јубилеја, дестогодишњице манифестације, поред програма у Такову 8. и 9. августа, Културни центар ће, уприличити пригодан програм и 8. септембра у Горњем Милановцу. Наиме, тог дана, по старом календару, кључеви некадашњег дворца у Такову који се налазио недалеко од Таковског грма, уручени су краљевској породици Обреновић. У знак сећања на тај догађај из 1901. године, а као логичан наставак Смотре, у Горњем Милановцу ће бити организован концерт Бојане Николић и „Српских гласова“. У програму ће, како истиче Драган Арсић, директор Културног центра наступити и Милан Вашалић, виртуоз на традиционалним народним дувачким инструментима.
Организатор смотре „Вече под грмом“ је Културни центар у сарадњи са месном заједницом Таково и Туристичком организацијом општине Горњи Милановац. Манифестацију је путем конкурса помогло Министарство за културу и информисање Републике Србије.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24368

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top