Nalazite se ovde:Naslovna » Политика » САОПШТЕЊЕ ГРАДСКОГ ОДБОРА НОВЕ СРБИЈЕ

САОПШТЕЊЕ ГРАДСКОГ ОДБОРА НОВЕ СРБИЈЕ

29. јул 2014.

Градски одбор Нове Србије Чачак издаје следеће:

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Најпре да Бошка Обрадовића подсетимо на једну од Божијих заповести, која гласи: “НЕ ЛАЖИ“. А, ти си Бошко безброј пута ухваћен у лажи. Каже недавно Бошко Обрадовић: “Да сам хтео, био бих у власти са Новом Србијом, али нисам то желео“. И овога пута Обрадовићу не говориш истину. Огромна је истина да си имао чврсту намеру да правиш постизборну коалицију и о свему се са нама договорио, али до формирања власти са Дверима није дошло зато што Нова Србија није хтела да ти, као четвртопласираном на локалним изборима, дозволи да будеш градоначелник. Уосталом, о томе сведоче и записници са састанака, интензивно одржаваних у јуну месецу 2012.године, које наша странка поседује у својој архивској грађи. Ако Обрадовић, што нас не би изненадило, то буде негирао, нека СНС, као трећи учесник у тадашњим преговорима, каже да ли је тако било.

Иначе, Бошко Обрадовић би без икаквих проблема могао да иде заједно са ДС-ом, а такву комбинацију смо већ имали прилику да видимо, у периоду његове сарадње са Драганом Ђиласом. Наравно, могао би Обрадовић и са Новом Србијом, само да је од ње добио место градоначелника. Не заборавимо, може он и са ДСС-ом, коју је молио уочи парламентарних избора за коалициони наступ, али је др Војислав Коштуница одлично знао са ким има посла, па Бошков предлог није прихватио. Свакако да Обрадовићу није стран ни лидер радикала Војислав Шешељ, али и он из Хага препознаде кукољ у житу, па ни од те понуде не би ништа. Када су му све те предизборне калкулације пале у воду, Бошко дође на идеју да око себе окупи одређене патриотске снаге, али уз један “мали“ услов – да њему лично плате 20.000 еура по посланичкој кандидатури. Овакве намере је одмах жигосао Борислав Пелевић, који је такав захтев глатко одбацио. Према томе, једини релевантан политичар на овим просторима кога Обрадовић још увек није позвао на сарадњу изгледа да је Ивица Дачић, а по свему судећи, имајући у виду Бошково породично порекло, са њим би имао највише идеолошке сличности.

 Али, како Бошко не жели да губи време, он ових дана покушава да се додвори поверенику чачанских напредњака Ацу Радојевићу, а све зарад промене власти у Чачку. Са тим у вези, за Обрадовића и овом приликом имамо неколико питања:

  • Рече ли ти Бошко: “Ко изда Косово, издаће и Чачак“, мислећи на Нову Србију и СНС. При томе се сви врло добро сећамо како си крајем прошле године у нашем граду дочекао председника Републике и оснивача СНС-а Томислава Николића. Дакле, како сада са “издајницима“ из СНС-а можеш да правиш нову власт, против ,,издајника“ из Нове Србије ?

  • Покрет Наши те је позвао да се пред иконом закунеш и кажеш зашто су пропали преговори са њима. Да ли је и ту крива Нова Србија ?

  • Један градски већник те у континуитету прозива за злоупотребе средстава из црквеног хуманитарног фонда. Има ли и ту кривице Нове Србије ?

  • Због чега се Српска православна црква дистанцирала од тебе ? Да није, можда, неки од владика члан Нове Србије ? Зашто су Двери јавно прозвале епископа Иринеја Буловића да је припадник Службе државне безбедности, као и многи други великодостојници Српске православне цркве ?

Све у свему, после свега је очигледно да је Обрадовићева тактика препозната и раскринкана: леп, млад, лажни пророк, демагог који прво солидно беседи, па онда дебело наплаћује своје мисли. На последњој седници Скупштине града, нападе Бошко из свих калибара чачанске тајкуне и привреднике, а после се код тих истих људи на волшебан начин појави, како би променио своје мишљење и ближе се упознао са материјом. Али, на Бошкову велику жалост, Чачани нису политички наивни, па се недавно на ванредним парламентарним изборима десило да након две године Двери добију преко 1.500 гласова мање, а већ други узастопни пут не пролазе цензус.

Да закључимо, Нова Србија се нада, и са правом очекује, да се Бошко Обрадовић врати на Светосавски пут, тамо где је некада био, у периоду када му је Нова Србија финансирала штампање плаката и осталог пропагандног материјала, организацију духовних вечери и помагала породичне шетње. Покај се Бошко Обрадовићу, биће ти опроштено !

Информативна служба

Градског одбора Нове Србије у Чачку

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24370

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top