Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » Њ. П. ЕПИСКОП ЖИЧКИ ГОСПОДИН ЈУСТИН СЛУЖИО У ХРАМУ СВЕТОГ ВАЗНЕСЕЊА ГОСПОДЊЕГ У ЧАЧКУ

Њ. П. ЕПИСКОП ЖИЧКИ ГОСПОДИН ЈУСТИН СЛУЖИО У ХРАМУ СВЕТОГ ВАЗНЕСЕЊА ГОСПОДЊЕГ У ЧАЧКУ

24. август 2014.

Његово Преовештенство Епископ жички господин Јустин, који је устоличен 3. августа у Краљеву, први пут је служио Свету архијерејску у храму Светог Вазнесења Господњег у Чачку, у граду у којем је и рођен. У литургијском сабрању учествовао је велики број верника, који су дошли и да дочекају свог новог владику.

Епископ жички госпдин Јустин (Стефановић) рођен у Чачку, а основну и средњу школу завршио је у Београду, где је и студирао на Економском факултету.
Монашки живот започео је 1980. године у манастиру Црна Река, а на Богословском факултету у Београду дипломирао је 1987. године. У марту ове године одбранио је магистарску дисертацију на тему „Покајање по учењу Апостолских отаца“.
Као епископ Тимочки, Јустин је годинама радио на обнови црквеног и монашког живота у Тимочкој епархији, а више од три деценије бави се израдом дуборезних крстова и дрворезбарењем.

Одлуком Светог Архијерејског Сабора Српске православне цркве на редовном заседању, одржаном од 15. до 24. маја ове године, господин Јустин, дотадашњи епископ тимочки, изабран је за епископа жичког. У трон Епископа жичких увео га је Његова Светост Патријарх српски Господин Иринеј 3. августа у храму Светог Саве Српског у Краљеву.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24368

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top