Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » УЗ ПОМОЋ КЦ „ЛИФТ“ – БИОСКОП НА ОТВОРЕНОМ

УЗ ПОМОЋ КЦ „ЛИФТ“ – БИОСКОП НА ОТВОРЕНОМ

27. август 2014. године

Биоскоп на отвореном
Културни центар Лифт ће у сарадњи са Народним музејом, у периоду од 28. августа до 03. септембра организовати Биоскоп на отвореном. Сви филмови, који ће бити приказани, у вези су са уметношћу. Улаз на пројекције је слободан, а за сваки филм су обезбеђени титлови на српском. Пројекције ће се одржавати у дворишту Народног музеја, а у случају лошег времена, у галерији Народног музеја.

Програм:

Четвртак, 28. август, 20:00х
У потрази за Шугар Меном – Сеарцхинг фор Сугар Ман
Режисер и писац: Малик Бендјеллоул
86 мин

Узбудљива прича о трагању за доказима о аутентичности једне музичке легенде и прича о путовању у непознато.
Један од највећих фестивалских и биоскопских хитова у историји савременог документаризма. Филм који је на свим фестивалима широм света, на којима је приказан, освојио награду публике. Поред награде коју су му и у Амстердаму доделили гледаоци, проглашен је за најбољи музички документарац престижне ИДФЕ.

Петак, 29. август, 20:00х
Лепотица и боксер – Цутие анд тхе боxер
Режисер и продуцент: Зацхарy Хеинзерлинг
82 мин

Брак двоје уметника, њихова борба за уметност и опстанак заједно и појединачно. Као осврт на љубав, жртвовање и креативни дух, ова искрена љубавна прича истразује бурни брак, дуг 40 година, два јапанска уметника, сликара тзв. боксерском техником — Уија Инохаре и његове жене Норико. Награда фестивала Сунданце за најбољу режију у категорији дугометражног документарца.

Понедељак, 01. септембар, 20:00х
ГОНЗО: ЖИВОТ И ДЕЛО ДР. ХАНТЕРА ТОМПСОНА – Гонзо: Тхе Лифе анд Wорк оф Др. Хунтер С. Тхомпсон
Режисер и писац: Алеx Гибнеy
120 мин

Филм је биографија једног од твораца Гонзо новинарства и најбољег стрип писца XX века. Наратор приче, Џони Деп, води нас кроз буран живот најконтраверзнијег фриленсера, изумитеља фразе “страх и презир” (“феар анд лоатхинг”). Филм је импресионистички портрет овог екстремног либерала и критицара друштва који је променио нацин размишљања Американаца о њима самима. Кроз његов лик у филму су приказане турбуленције које је америчко друштво прошло у другој половини прошлог века.

Уторак, 02. септембар, 20:00х
Нисам ту -И’м нот тхере
Режисер: Тодд Хаyнес
135 мин

Шест инкарнација Боба Дилана – песник, пророк, одметник, рок икона, лажна звезда и проповедник. Филм отвара позната несрећа моторем из 1966. године, откад Диланов живот иде напред – назад. Добио Златни глобус за најбољу споредну женску улогу (Цате Бланцхетт) и номинован је за награду БАФТА и Осцар у истој категорији.

Среда, 03. септембар, 20:00х
Полок – Поллоцк
Режисер: Ед Харрис
122 мин

Прича филма прати уметника по имену Џексон Полок (Јацксон Поллоцк) у периоду између четрдесетих и педесетих година прошлог века. Романтични начин приказивања патње инвдивидуе због сопствене уметности.

Биоскоп на отвореном се реализује у оквиру пројекта “РеАнимација” који спроводи Културни центар Лифт, а финансира Министарство омладине и спорта Републике Србије.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24370

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top