Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » ОГЛАСИЛО СЕ НОВО ЗВОНО СА ЂУРЂЕВИХ СТУПОВА У СТАРОМ РАСУ

ОГЛАСИЛО СЕ НОВО ЗВОНО СА ЂУРЂЕВИХ СТУПОВА У СТАРОМ РАСУ

4. септембар 2014.

Са манастира Ђурђеви ступови код Новог Пазара од данас ново звоно зове православне вернике на молитву и оглашава богослужења.

Звоно тешко две тоне изливено је у ливници у Белосавцима и данас је допремљено у манастир.

Игуман манастира Ђурђеви ступови, протосинђел Герасим и  братстство манастира и народ обрадовали су се допремању новог звона у овај манастир, које је ту постављено по благослову владике Теодосија.

„Звоно има своју лепу мелодику којом уноси смирење, радост и љубав, тако да, Богу хвала, од данас ће да звони и имаће своју намену, да уз славу божију, позива вернике на молитву“, рекао је отац Герасим. Он је том приликом позвао људе добре воље да се укључе у донацију за звоно, које је данас донето и које има прелеп звук.

Звоно тешко две тоне изливено је у ливници Младена Кременовића у Белосавцима, подно Рудника и његова вредност је 37 хиљада евра.

„Ово звоно је тешко две тоне и израђено је у нашој ливници. На благослов владике Теодосија, поставили смо га овде у манастир Ђурђеви ступови, да потражимо неког човека доброг срца који би га даровао овом храму да сваки дан позива вернике на молитву“, рекао је власник породичне ливнице црквених звона „Кременовић“, Младен Кременовић.

Звоно је привремено постављено на металне држаче између остатка зидова трпезарије Светог Симеона Мироточивог.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24372

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top